Uz svog Filipa

Kaštela pokazala veliko srce za 15-godišnjeg Filipa koji se bori s opakom bolešću

Kaštela su pokazala veliko srce i da su uz svog 15-godišnjeg Filipa Lemu koji se bori s aplastičnom anemijom. Mnogi su se odazvali pozivu Zaklade Ana Rukavina. Kako je sve prošlo, provjerila je ekipa Dnevnika Nove TV.

U samo dva sata 74 novoupisana potencijalna darivatelja!

"Sinoć sam na Dnevniku vidjela poziv za upis u registar darivatelja i vidjela sam jednu plemenitu priliku da se pomogne drugoj osobi", rekla je Anđela Perković.

"Odlučio sam se priključiti kako bih pomogao, ne samo Filipu nego i drugim oboljelima. Nadam se da ću biti u stanju pomoći", rekao je Frane Smoljo.

"Sretni smo i nadamo se da će ovom akcijom našem dragom Filipu, a i svim drugim oboljelima, naći nesrodni darivatelj i da ćemo dati još više nade za spas života svim oboljelima", priželjkuje Sandra Zeljković, voditeljica ureda Zaklade Ana Rukavina.

Filip, koji se bori s aplastičnom anemijom, trenutačno je u KBC-u Zagreb na terapiji.

"Nadamo se da će ta terapija uspjeti. Ukoliko ne uspije, morat ćemo transplatirati koštanu srž od nesrodnog donora. I dalje pretražujemo hrvatski i svjetski registar, za sada još nemamo darivatelja, tako da potičemo čim veći broj ljudi da se jave u registar", rekla je pedijatrica Lucija Mucavac iz KBC-a Zagreb.

Kako terapiju podnosi i kako mu je u bolnici, pogledajte u videoprilogu novinarke Dnevnika Nove TV Sanje Vištice.

Pročitajte i ovo Gost Dnevnika Nove TV Miljenić pozvao vladajuće da donesu odluku: "Anušić ima tisuće savjetnika i ne zna objasniti što želi"

Pročitajte i ovo 408 pričuvnika Građanima u dobi od 40 do 55 godina u pojedinim županijama na kućne adrese stigli pozivi za vojnu obuku

Pročitajte i ovo rutinski zahvat završio tragično Djevojka umrla nakon vađenja zuba, obitelj nazvala zubara i ostala u šoku