Grafiti uklonjeni

Dnevnik Nove TV razgovarao s autorom bizarnih grafita "Ubij ženu"

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Aktivist Goran Pavić je u noći sa četvrtka na petak ispisao "ubij ženu" na više mjesta u Zagrebu. Policija je pokrenula kriminalističko istraživanje.

Velikim bijelim slovima ispisan je grafit "ubij ženu" na više mjesta u središtu Zagreba

Jeziv je natpis ispisan na ulazu u dvorište UHIRO-a, kojem je na čelu Sanja Major, kandidatkinja za predsjednicu SDP-a, pa se pretpostavljalo da grafit ima veze s tom činjenicom. Major je, osim toga, i potpredsjednica SDP-ova Foruma žena.

Međutim, identična poruka ispisana je i na Trgu bana Jelačića, na staklu Anić holdinga. Što se, pak, te poruke tiče, Indexu se javila jedna žena koja je vidjela i autora. 

Cijeli slučaj istražuje i zagrebačka policija. 

"Upoznati smo s tim slučajem i u tijeku je kriminalističko istraživanje", potvrdili su nam u PU zagrebačkoj.

Grafiti su uklonjeni na većini mjesta, no ne i u Draškovićevoj u samom centru gdje je zastrašujuća poruka uznemirila građane.

Reporter Dnevnika Nove TV Božidar Lončar je razgovarao s Goranom Pavićem koji se predstavio kao autor grafita.

Rekao je kako je cilj grafita bilo poticanje javne rasprave o femicidu i govoru mržnje u svakodnevnom životu i medijima.

"Gledamo u eteru svakodnevno klanje, vani je klanje. I onda pogledamo u naša dvorišta je*ena i hoćemo nešto lijepo vidjeti i onda prva vijest je da je žena ubijena. Druga je vijest, iskaču gospoda u kravatama i odijelima koja imaju rješenja. Uvijek imaju neko rješenje, ali svaki dan je neko ubojstvo", rekao je Pavić.

"Ja se osjećam ugrožena od toga. Bez obzira što znam sadržaj, ali dosta mladih ljudi to ne shvaća", rekla je građanka Vaska.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novaplus.hr.
 

 

Pročitajte i ovo Promjena vremena VIDEO U Hrvatskoj pao prvi snijeg!

Pročitajte i ovo oglašeno upozorenje FOTO Hrvatskom hara Boris, sad prijete poplave: Pogledajte kako se Sava u Zagrebu izlila iz korita