privremeni dom

FOTO Novi Sabor: Pogledajte kako izgledaju prostorije u koje će se preseliti zastupnici

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković bio je u obilasku prostorija HVU-a "Dr. Franjo Tuđman". Na toj lokaciji bit će novi Sabor.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković obišao je dio prostorija Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" u koje će se preseliti Hrvatski sabor radi obnove zgrade na Markovu trgu.

Preseljenje ureda predsjednika i potpredsjednika Sabora, predsjednika odbora, klubova zastupnika, zastupnika i zaposlenika Stručne službe  počelo je u ponedjeljak, a trajat će do 15. rujna. 

Priliku da obiđe nove prostore danas je imao predsjednika Sabora Gordan Jandroković. Novi Sabor prostirat će se na 7000 kvadrata, a kako izgleda, pogledajte u galeriji. 

Nakon obilaska Jandroković se obratio javnosti.

"U Saboru smo imali 22.000 kvadrata, a ovdje ih imamo 7000, ali trudimo se biti maksimalno funkcionalni i iskoristiti prostor na najbolji mogući način. Imamo dobru dvoranu za plenarnu sjednicu, imamo pet dvorana za sastanke odbora i klubova. Klubovi imaju svoje prostore, a oni veći imat će svoje dvorane. U ovoj zgradi bit će prostori za predsjednika i potpredsjednika Sabora, a naći ćemo i nekoliko mjesta za izjave za medije", rekao je.

Pročitajte i ovo o Trumpovu planu Procurilo Orbanovo privatno pismo čelnicima EU-a: "Vojni sukob će eskalirati"

"Kvadratura je dovoljno dobra da svi zastupnici mogu raditi svoj posao. Imamo na gornjem katu i prostor gdje će biti kao neki kafić i dio zastupnika sigurno će ondje provoditi vrijeme", dodao je.

"Kada smo raspisali natječaj, vidjeli smo da u Zagrebu nema prostora koji bi mogao zamijeniti Sabor, a ponude koji smo dobili bile su skupe, tako da je ovaj prostor najbolje rješenje. Cijelo će se ljeto raditi i na ovoj zgradi i na drugoj zgradi. Potrebno je iseliti sav namještaj, a i jako je velik broj vrijednih umjetničkih dijela i knjiga", naveo je.

Povezane teme