Jaka bura otežava promet

Slika nije dostupna
Zbog snijega na nekim su cestama proglašeni zimski uvjeti, a u dijelu zemlje promet otežava bura. Zbog olujne bure dionica autoceste A 1 Zagreb-Šestanovac od čvora Posedarje do čvora Sveti Rok zatvorena je za sav promet.

U Lici, Gorskom kotaru i dijelu Slavonije pada snijeg. Na autocesti A 1 snijeg usporava promet od tunela Mala Kapela do Gospića, a na autocesti A3 od Ivanić Grada do Okučana i od Velike Kopanice do Lipovca. Zimski uvjeti proglašeni su na cestama i autocestama u Lici i Gorskom kotaru, uključujući dionicu A6 od čvora Kikovica do čvora Bosiljevo 1, te na cestama u zaleđu Novog Vinodolskog.

Dionica Jadranske magistrale D 8 od Senja do Svete Marije Magdalene, cesta D 54 od Maslenice do Zatona Obrovačkog te Paški most otvoreni su samo za osobna vozila. Dionicom Jadranske magistrale D 8, od Bakra do Senja zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (vozila I. skupine). Jak vjetar puše i na autocesti A2 od Krapine do Zaprešića, te na autocesti A1 od Zadra II do Skradina.

Na dionici autoceste A 6 od čvora Kikovica do čvora Oštrovica
promet je zbog jakih udara vjetra obustavljen za vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim tovarnim prostrom, autobuse, motocikle i vozilima s kamp prikolicama.

Mokrih i skliskih kolnika od kiše ima u većem dijelu zemlje, a
zbog niskih temperatura u gorju je moguća i poledica.

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema gužve. Promet teretnih vozila pojačan je na GP Macelj na ulasku u zemlju.

U prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen za otok Pag i
Jablanac-Mišnjak za otok Rab zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe.

Povezane teme