Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a

Plenković opleo po Milanoviću: "Je li njemu cilj da Hrvatska izađe iz NATO-a? Neka to onda kaže"

Nakon sjednice vrha HDZ-a pred novinare je stao Andrej Plenković.

Održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a, nakon koje je predsjednik stranke Andrej Plenković stao pred novinare.

U uvodnom obraćanju je ustvrdio da "zlokoban kršitelj Ustava" predsjednik Zoran Milanović ruši ugled Hrvatske u inozemstvu jer blokira slanje hrvatskih vojnika na obuku u Njemačkoj.

"Sve ovo je pokušaj destabilizirati položaj koji imamo s našim saveznicima. I sve to uoči dolaska Volodimira Zelenskog na samit o sigurnosti u Dubrovniku. Riječ je o ozbiljnoj devijaciji od vanjskopolitičkog strategiji Vlade. To ne znači nikakvo uvlačenje Hrvatske u ratni sukob", rekao je Plenković.

Odgovarajući na pitanja novinara, dodao je da Milanović Hrvatsku okreće prema Rusiji.

"Svi koji izvana to gledaju, ne mogu se načuditi, a to traje već dvije i pol godine. Blokiranje simbolične pomoći argumentira se slabašno i ne stoji. Oni su samo protiv onoga što predlaže Vlada. To je primjer političke nezrelosti i bilo bi dobro da širi krug ljudi bude svjestan ovoga. Što je njemu cilj, da izađemo iz NATO-a? Ako je, neka to onda kaže", napomenuo je.

Ustvrdio je da nije moguće da se hrvatske vojnike iz Njemačke premjesti u Ukrajinu.

"To nije u pitanju i to mogu govoriti samo potpuni analfabete koji se ni u što ne razumiju. Za tako nešto su potrebne odluke Sabora i zato idemo u Sabor. Ovo nije upućivanje u misije kao u ISAF ili KFOR, ovo je upućivanje u aktivnost zemlje saveznice – Njemačke", rekao je je te odgovorio Boži Petrovu, koji smatra da se to može dogoditi.

"Oni nisu eksperti ni za što, posebno Petrov. Takvo buncanje se protivi zdravom razumu. Da je vode on i njemu slični, Hrvatska ne bi bila članica NATO saveza i Europske unije. On spada u kategoriju onih političkih aktera koji su na scenu došli nedavno i nemaju veze s pristupnim procesom Hrvatske u EU ili NATO. Kada o nečemu ništa ne znate, naravno da vam neće biti bitno", dodao je.

Osvrnuo se i na poplave u BiH.

"Donesena je odluka da će se poslati 10 milijuna eura hitne pomoći, potvrdio je premijer. Zbog poplave u Podgori bit će proglašena elementarna nepogoda", objasnio je te čestitao Draganu Čoviću na uspjehu na lokalnim izborima.

Pročitajte i ovo Dodijeljene nagrade Ovo su najbolji učitelji i nastavnici u Hrvatskoj: Pogledajte je li i vaš među njima

Pročitajte i ovo U invalidskim kolicima Primorac se pravda zbog objavljene fotografije: "U jednom trenutku me pozdravio i pacijent..."

Povezane teme