DRAMATIČNA SUBOTA U DP-U

Totalni raskol! Radić izgubio od Penave, Bartulica izašao iz stranke, Bujanec objavio osmrtnicu

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Novi stari predsjednik Domovinskog pokreta je Ivan Penava. Njegov zamjenik je Stipo Mlinarić Ćipe. Mario Radić napustio je s pristašama Izborni sabor nakon samo 20-ak minuta bijesan jer im druga strana nije dala ni priliku da se glasa o njihovu prijedlogu tajnog glasanja.

 

  • Domovinski pokret birao je novo vodstvo između dva kandidata - Ivana Penave i Marija Radića

  • Novi stari predsjednik stranke postao je Ivan Penava, Mlinarić Ćipe je zamjenik

  • Glasovala su 103 stranačka izaslanika 

  • Penava je uoči izbora rekao da će glasovanje biti javno

  • Mario Radić napustio je Izborni sabor nakon 20-ak minuta. Bijesan je jer se nije glasalo tajno

  • Nikola Bartulica napustio je DP

  • Pratiteljima na društvenim mrežama obratio se novoizabrani predsjednik stranke Ivan Penava

Tijek događaja pratite u nastavku: 

 

21:35 Ivan Penava se obratio svojim pratiteljima na Facebooku. Osvrnuo se na sve događaje koji su obilježili dramatične unutarstranačke izbore. Njegovu objavu pročitajte ovdje.

14:16 Voditelj Bujice Velimir Bujanec na Facebooku je objavio osmrtnicu DP-a. Na njoj piše da je Domovinski pokret "preminuo nakon banditske krađe i uzurpacije kokošara". Objavu s osmrtnicom naslovio je: "Kad od govana napraviš pitu, prije ili kasnije ipak moraš pustiti vodu.   

14:15 Igor Peternel koji je s Radićem  napustio izborni sabor DP-a oglasio se na Facebooku."Ukrali su stranku! Sretno im bilo i hvala im što su me spasili svoga društva! P.S. Idemo dalje! Ne mogu oni toliko ukrasti, koliko mi možemo stvoriti", napisao je Peternel.

14:10  Komičar Željko Pervan prerezao je člansku iskaznicu DP-a u videu. 

14:00 Zastupnik u Europskom parlamentu i član Predsjedništva Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica objavio je da više nije član Domovinskog pokreta. 

12:17 Nakon Izbornog sabora stranke, izjavu za medije dali su Ivan Penava i njegov novoizabrani zamjenik Stipo Mlinarić Ćipe. 

12:13 Za novog, starog šefa stranke izabran je Ivan Penava. Njegov zamjenik je Stipo Mlinarić Ćipe. 

11:30 Mario Radić je napustio Izborni sabor stranke. Izborni sabor je napustio i Igor Peternel, koji se kandidirao za njegova zamjenika. 

10:20 Izjavu za medije prije sabora stranke dao je kandidat za novog starog šefa stranke Ivan Penava. 

10:00 Kandidat za predsjednika DP-a Mario Radić dao je izjavu uoči izbornog sabora, prije Penavine konferencije za medije. 

Niski udarci s obje strane

9:00 Izbori su sazvani šest mjeseci ranije, a uoči izbora, a nakon parlamentarnih dogodio se raskol u stranci. Prvi puta, pojavila su se dva kandidata na izborima, odnosno stranka se podijelila u dva tabora. Jedan je Marija Radića, a drugi Ivana Penave

8:00 Komentirajući događaje posljednjih tjedana u DP-u predsjednik stranke Ivan Penava rekao je kako mu to nisu prvi unutarstranački izbori, ali da takvu "prljavštinu, degutantnost i devijantnost u ispadima u medijskom prostoru" stranačkih kolega još nije vidio.

7:55 Mario Radić izrazio je sumnju u regularnost izbora, nazvao Penavu lažovom koji odbija sučeljavanje. Pozvao je da svaki kandidat ima svoje predstavnike prilikom brojanja glasova. 

7:50 Predsjednik saborskog Kluba DP-a Igor Peternel jučer je najavio, da troje ili četvero zastupnika više neće podržavati Vladu ako ne bude promatrača izbornog procesa, jer su u stranačkom izbornom povjerenstvu i ministri koji podržavaju Ivana Penavu.

7:45 Za Penavinog zamjenika kandidirao se Stipo Mlinarić Ćipe, a za Radićeva upravo Peternel. Za članove Domovinskog odbora pristiglo je 48 kandidatura.

Pročitajte i ovo unutarstranački izbori Peternel zaprijetio izlaskom nekoliko DP-ovaca iz koalicije: "Bez toga bit će jasno da smo pokradeni"

Pročitajte i ovo raskol u stranci Mario Radić uvjeren da se sprema izborna krađa: "Čega se bojiš, prijatelju?"