Dobro je znati

Ponovno u akciji i upozoravaju na buku: "Kada čujete zvuk naših motora..."

Ilustracija Foto: Getty Images
U tjednu pred nama nad teritorijem Hrvatske provest će se niz dnevnih i noćnih letačkih aktivnosti višenamjenskih borbenih aviona Rafalea.

Tijekom sljedećeg tjedna višenamjenski borbeni avioni Rafale letjet će nad teritorijem Hrvatske u sklopu dnevnih i noćnih letačkih aktivnosti.

Ove aktivnosti provode se u cilju obuke pilota, a ovom prigodom piloti 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva uputili su poruku građanima.

"Dragi građani lijepe Naše, letenje u noćnim uvjetima je iznimno složeno i izazovno, međutim, kvalitetnom pripremom, obukom i svakodnevnim treningom, podižemo spremnost za letove u bilo koje doba dana i noći.
Naš glavni cilj je osiguranje zasluženog mira. Kada čujete zvuk naših motora, to vam Vitezovi šalju poruku sigurnosti!"

U ponedjeljak 9. rujna i u utorak 10. rujna provodit će se letačke aktivnosti u vremenu od 17 do 19 sati te od 21 do 23 sata tijekom kojih se očekuje pojačana buka.

Osim toga, očekuje se i probijanje zvučnog zida iznad područja Zagreba i Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Slavonije, Like te Zadarske, Istarske i Primorsko-goranske županije.

U ostatku tjedna planirane su i dnevne letačke aktivnosti u vremenu od 9 do 15 sati.

I tijekom ostatka rujna provodit će se redovite letačke aktivnosti 191. eskadrile lovačkih aviona tijekom kojih se može očekivati pojačana buka i moguće probijanje zvučnog zida diljem Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo KAZNENA PRIJAVA Makljaža u Sesvetama: Mladići se obračunali s muškarcem, krenuo je s drugim muškarcem na njih, pretučeni su palicama

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik u obilasku škole VIDEO Potpuna panika! Putin je djevojčici postavio pitanje zbog kojeg je ravnatelj škole ostao skamenjen