Milijunska šteta

Dan koji će u povijesti Mrkoplja ostati zapisan najcrnjim slovima, načelnik u suzama: "Evo, ja se i sad tresem"

Utvrđuje se kako je došlo do požara u Mrkoplju.

Od jutra traje očevid koji bi trebao rasvijetliti kako je došlo do požara pilane u Mrkoplju. U jučerašnjem požaru u potpunosti je izgorio proizvodni pogon pilane, koji je lani temeljito obnovljen i pušten u rad.

Štetu iz tvrtke zasad procjenjuju na četiri-pet milijuna eura. Događaj je to koji mjesto ne pamti, a uz pilanu je vezano 75 radnika i njihovih obitelji.

"Više od pola vatrogasaca su i radnici pilane i oni su u principu spašavali i svoj kruh. Bilo je emotivno, ali u tom trenutku nema vremena za emocije. Pristupili smo tome profesionalno i spasili što smo mogli", objasnio je Emil Vlahović, zapovjednik DVD-a Mrkopalj, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

"Nažalost, ovaj dan će u povijesti Mrkoplja ostati zapisan najcrnjim slovima. Evo, ja se i sad tresem", na rubu suza rekao je načelnik Mrkoplja Josip Brozičević.

Pročitajte i ovo IZ MINUTE U MINUTU Izrael sprema još jednu veliku invaziju, a svijet strepi zbog eskalacije: "To će dramatično pogoršati situaciju i mora se izbjeći"

Pročitajte i ovo Poginuo u naletu vlaka FOTO Strašna tragedija u Buzinu: Išao je na trening nogometnog kluba