Jakobovim kapicama malo tko može odoljeti. Uz malo maslaca i sam plod najpoznatije lepeze pripremljena je slasna morska delicija. Tko je kušao, nije požalio. 'Ja sam inače ljubitelj morskih plodova. Dakle, sve što je iz mora, kažu, zdravo je i dobro za jesti', kazao je Zoran, gost restorana.
Puna dva mjeseca restorani i konobe sjeverozapadne Istre nastojat će privući goste kreativnim menijima na bazi školjaka. 'Motiv dolazaka nije more i sunce, ali zato nudimo bogatu i široku ponudu naše enogastronomije', kazala je direktorica TZ Novigrad Vesna Ferenac.
>> Malostnoske školjke konačno mogu prema Europskoj uniji
Gosti mogu birati između dva menija. Onog za 70, odnosno 100 kuna. Prilika je to za kušanje nekih od najskupljih ali i najboljih specijaliteta. Istra već dugi niz godina radi na kreiranju motivatora dolaska. Posebice onog koji uključuje gastro užitke, a taj se potez pokazao kao vrlo uspješan.'Ne samo u periodu sezone, nego, kao što ovaj primjer najbolje i najzornije pokazuje, u periodu tzv. 'mrtve' sezone', kazao je Denis Ivošević, direktor TZIŽ-a.
Uključi li u priču i svoje ostale gastro resurse Istra može samo profitirati. Maslinovo ulje, vino i stari ribarski recepti užitak su za sva osjetila.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook