Prvi let

Investicija domaćeg avioprijevoznika vrijedna pola milijarde dolara: Nova tehnologija oduševila putnike

Novi zrakoplov Croatia Airlinesa Airbus A220-300 odradio je prvi komercijalni let.

splitsku Zračnu luku sletio je novi zrakoplov našeg avioprijevoznika. Airbus A220-300 odradio je prvi komercijalni let na relaciji Zagreb - Split. Nakon polijetanja u Zagrebu, u Split je sletio za 45 minuta.

Pročitajte i ovo Bori se s leukemijom Damir (16) iz Vukovara treba pomoć dobrih ljudi: Obitelj ne može pomoći, braće i sestara nema, a nedavno je ostao i bez majke

Novi avion odlikuje manja potrošnja goriva za čak 25 posto. Prvi je to avion iz obnovljene flote Croatia Airlinesa. Cijela investicija vrijedna je 500 milijuna dolara.

120 putnika imalo je čast poletjeti novim zrakoplovom domaćeg avioprijevoznika. A220-300 odradio je i svoj prvi let. Putnici su oduševljeni.

"Zrakoplov nove tehnologije za četvrtinu troši manje goriva i manje stvara emisije ugljikova dioksida u odnosu na postojeću, staru tehnologiju te samim time postajemo troškovno učinkovitiji i efikasniji na tržištu", rekao je Jasmin Bajić, Predsjednik uprave Croatia Airlinesa.

Pročitajte i ovo Poginula dvojica mladića Detalji stravične nesreće kod Kutjeva: Otkriveno tko je upravljao automobilom, od siline udarca dijelovi automobila letjeli oko 100 metara

Priču pogledajte u videoprilogu reportera Dnevnika Nove TV Vanje Margetića.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.