Policija još traži počinitelje

Cure detalji paleža automobila pravosudnog policajca: "Imala sam osjećaj da će eksplodirati. Još malo i bit će me strah hodati ulicom"

Policija još traga za onima koji su 28-godišnjem pravosudnom policajcu iz Karlovca zapalili automobil. Njegovi kolege uvjereni su da je palež povezan s činjenicom da radi sa zatvorenicima, a jedan mu je i prijetio. Očekuju bolju zaštitu od države.

"Kanistri su gore bili, bili su vidljivi, kao jedna podsjetnica, gle, namjerno smo ti to napravili... ", rekao je Željko Žužinjak, sindikalni povjerenik zatvora u Karlovcu reporterki Dnevnika Nove TV Josipi Krajinović.

Da automobil pravosudnog policajca nisu zapalili amateri, uvjeren je njegov kolega koji opisuje: "Znači na dnu vjetrobranskog stakla s obje strane su postavljeni kanistri sa zapaljivom tekućinom, tekućina je vjerojatno curila u prostor motora i dolje je izazivala ogroman požar i ogromnu temperaturu koja je uništila prednji dio vozila."

Požar je vidjela i Olga.

"To je doslovce počelo, imala sam osjećaj da će eksplodirat jer sam slučajno bila i naletila oko pol 10 navečer. Išla sam iz grada kući i naletila", kazala je susjeda Olga.

"Iskreno, još malo i bit će me strah po ulici hodat, moje iskreno mišljenje", dodala je.

Policija još traga za počiniteljima, šteta je 10.000 eura.

Pročitajte i ovo Propala transakcija Financial Times tvrdi: Vlada RH pritiskala Allianz oko Sberbanka

"Policijska uprava karlovačka radi na otkrivanju počinitelja i u tome trenutku kad ga budu otkrili onda ćemo moći govoriti o motivima tog čina", rekao je ministar Davor Božinović.

Vlasnik automobila (28) ne želi pred kamere. Jedan zatvorenik mu je prijetio upravo da će mu zapaliti auto.

"Mi to prijavljujemo na način da podnosimo službene zabilješke našim upravama, nažalost praksa je takva da mi sve te prijetnje ne shvaćamo baš ozbiljno jer kad bi shvaćali bilo bi more takvih prijava", kaže Žužinjak.

Vidi ovo kao pritisak na sve pravosudne policajce.

"Smatramo da je isključivo povezano s poslom, zato što naš kolega čiji je ovo auto riječ je o mladom službeniku, sportašu, koji ima vrlo uredan privatan život i ne vidimo da ima ikakve poveznice s privatnim životom", rekao je Žužinjak.

Sindikat očekuje bolju zaštitu od države.

Pročitajte i ovo Šetnja sa strahom Ima li kraja ljudskoj zlobi? U Zagrebu postavljena jeziva zamka za pse: "To je naprosto izokrenut um"

"Vidimo na internetu netko prijeti premijeru i ostalo, ne ide premijer u policiju prijaviti, je li tako, već se promptno reagira. A prijetnja je na internetu. A ovdje dobijete stvarnu prijetnju i morate čekat hoće se netko pobrinut za vas", rekao je Jelenko Krešo iz Sindikata pravosudne policije.

Iz Ministarstva pravosuđa poručuju da nisu primili službenu prijavu o prijetnji, a da je pravosudnom policajcu pružena psihološka potpora.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.