Na svjetskom natjecanju u vinima i destilatima IWSC u Londonu, "Old Pilot's Gin" pilota Hrvoja Bušića i bivšeg pilota Tomislava Anadolca proglašen je najboljim na svijetu u kategoriji London Dry te im je dodijeljen trofej London Dry kategorije za 2019.
''Džin nije tradicionalno hrvatsko piće i htjeli smo na svjetska natjecanja da dobijemo kritike iz branše, kako bismo nešto naučili. Poslali smo bocu na natjecanja u San Francisco i London, jer upravo se tamo održavaju najjača natjecanja. Za natjecanje u Londonu prijavili smo se u kategoriji London Dry'', rekao je Hrvoje Bušić u razgovoru za DNEVNIK.hr.
Nakon što su odradili proceduru prijave, dobili su potvrdu da je zaprimljena boca, opisuje Bušić tijek prijave. Nakon toga su dobili potvrdu da su ušli u užu konkurenciju i na kraju mail da su dobili nagradu. Međutim informaciju o nagradi morali su čuvati dok ona nije i službeno objavljena, a to je bilo u utorak.
''Očekivali smo da ćemo dobiti nekakvu nagradu, ali nismo očekivali da ćemo dobiti prvu nagradu'', kaže Bušić.
Na pitanje što je upravo njihov džin izdvojilo od konkurencije, odgovara: ''Hrvatske biljke, domaća receptura na kojoj smo radili dvije godine, najnovija tehnologija proizvodnje koju smo naučili u Nizozemskoj, surađujemo s travarima.. Na kraju to je plod pažnje i ništa nije prepušteno slučaju.''
Tu pažnju i ustrajnost prepoznaju i kupci. Nakon što je objavljeno da su dobili nagradu, prodali su i zadnju bocu koju su imali. ''Trenutačno nemamo ni kapi džina u destileriji. I u budućnosti će nam biti prva stvar kvaliteta'', rekao je Bušić dodajući da u priči o proizvodnji džina ne želi raditi kako bi zaradio velik novac nego kako bi radio ono što voli.
O džinu dvojice pilota koji je proglašen najboljim na svijetu Dnevnik Nove TV već je izvijestio u sklopu rubrike Bolja Hrvatska. Više pogledajte ovdje.