SNIMKA SUSRETA

Hrvatske šume i Jakupčić demantiraju susret s Josipom Rimac, ali iz USKOK-a poručuju – utvrđivat će se sve okolnosti ovog slučaja

Slika nije dostupna
Dnevnik Nove TV objavio je snimku susreta dvoje aktera u aferi Vjetroelektrane, na koju su iz Hrvatskih šuma burno reagirali - tvrde da se Krunoslav Jakupčić nije susreo s Josipom Rimac. O svemu se oglasio i USKOK.

Snimka susreta Krunoslava Jakupčića i Josipe Rimac, osumnjičenih u aferi Vjetrenjače, koju je Dnevnik Nove TV objavio u subotu, izazvala je promptnu reakciju Hrvatskih šuma i Jakupčića.

"Nova TV objavila je lažnu vijest da se g. Krunoslav Jakupčić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, krajem svibnja susreo s gđom Josipom Rimac. Naime, osoba koja se susreće s Josipom Rimac na snimci objavljenoj u Dnevniku Nove TV 6. lipnja 2020. nije g. Krunoslav Jakupčić. Zadovoljštinu protiv širitelja ove lažne vijesti potražit ćemo na sudu", poručili su iz te tvrtke.

Jakupčić je pak ustvrdio da on nije na videosnimci te da se s Josipom Rimac zadnji put susreo u službenim prostorijama Hrvatskih šuma u veljači 2020. godine. Naglasio je kako on svoje poslovne sastanke održava u službenim prostorijama društva Hrvatske šume d.o.o.

Jakupčićev odvjetnik Vladimir Terešak tvrdi da je u sporno vrijeme Jakupčić bio s kćeri u automobilu kao suvozač na putu prema Horvaćanskoj cesti, a išli su, kako navodi odvjetnik, po njegovu suprugu na posao.

Za sporni susret pitali smo i odvjetnika pritvorene bivše državne tajnice Rimac, ali na pozive ne odgovara. Dok iz MUP-a još uvijek nema službenog odgovora, na naš upit hoće li se snimka sastanka izuzeti kao dokaz, iz USKOK-a poručuju da će se sve okolnosti predmetnog slučaja utvrđivati.