spasila život

Hrabra policajka spriječila tragediju: "Stajao je na rubu, a oko vrata mu je bio omotan kabel..."

Policajka, ilustracija Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Ines Goričanec iz službe kriminalističke policije PU međimurske spasila je život muškarcu kojeg su životne okolnosti natjerale da si pokuša oduzeti život.

Policajci se u svom poslu nerijetko susreću s potresnim situacijama i teškim životnim pričama. No, ponekad i takve priče imaju sretan završetak. Jedna od njih upravo je ona o policajki Ines Goričanec. Ona je spasila život muškarcu kojeg su životne okolnosti natjerale da si pokuša oduzeti život.

U subotu nešto poslije 13 sati u Donjem Kraljevu muškarac je pokušao počiniti samoubojstvo skokom s krova benzinske postaje u Ludbreškoj ulici. Policajci Policijske postaje Prelog dolaskom na mjesto događaja utvrdili su da je muškarac nasilno ušao u prostorije obližnjeg hotela te se nakon sukoba s djelatnicima popeo na krov obližnje benzinske postaje.

Stojeći na samom rubu krova muškarac je zaprijetio skokom s visine od pet metara, dok si je oko vrata omotao kabel, koji je potom zavezao za obližnji stup. Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja pregovora da siđe s krova pozvana je u pomoć 38-godišnja policajka Službe kriminalističke policije, koja od ranije poznaje muškarca. Odvažna policajka ni sekunde nije dvojila te se odmah uputila na mjesto događaja. Uspjela je tijekom strpljive i ustrajne komunikacije nagovoriti svog poznanika da joj se pridruži na vatrogasnoj platformi, nakon čega su oboje spušteni na tlo.

"Odlukom načelnika Policijske uprave međimurske hrabroj policijski Ines Goričanec iz Službe kriminalističke policije bit će dodijeljena Pohvalnica jer je nesebičnom, prisebnom i hrabrom reakcijom spasila život građaninu te time doprinijela ugledu policije", priopćili su iz međimurske policije.

Pročitajte i ovo kaznena djela Velika akcija USKOK-a: Uhićeno više osoba, doznaje se o čemu se radi

Pročitajte i ovo Podlegao ozljedama Dječak upucan u glavu i lice tijekom lova na zečeve: "To je jako uznemirujuće"

Pročitajte i ovo Optuženi za prostituciju Cure detalji posla s prostitucijom Vučićeve kumčadi: "Masaža je trajala 30 minuta, a na kraju..."