Thorov odlazak

HGSS se emotivnom porukom oprostio od psa koji je nakon potresa ženi spasio život: "Otišao je odmoriti umorne šape"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
HGGS se oprostio od psa Thora.

Hrvatska gorska služba spašavanja emotivnom objavom oprostila se od psa Thora.

"Napustio nas je naš prijatelj i četveronožni kolega Thor. Nakon nebrojeno mnogo potraga koje je prošao sa svojim vodičem gorskim spašavateljem, instruktorom i dobrim duhom Stanice Karlovac i cijelog HGSS-a Dubravkom Butalom - Banom, otišao je odmoriti umorne šape tamo negdje iznad duge. Tamo negdje gdje ga čekaju svi kolege koji su nas napustili prije njega", objavio je HGSS.

"Thor je u svojoj karijeri potražnog psa u HGSS-u prošao puno obuka, proputovao ne samo Lijepu Našu nego i daleko izvan granica. Imao je uspješne pronalaske nestalih osoba, a posebno ga pamtimo po pronalascima u ruševinama nakon potresa u Petrinji", dodaje se.

"Najviše od svega, Thor je bio dio Banine obitelji i njegov najbolji prijatelj. Doviđenja Thor, pozdravi nam ekipu iza duge", zaključuje se.

Inče, Thor je na dan velikog potresa u Petrinji izišao na teren da bi pomogao u pretraživanju ruševine u Majskim Poljanama u blizini Gline. Pronašao je beživotna tijela trojice muškaraca, ali i ženu kojoj je spasio život.

Pročitajte i ovo kružni tok U sudaru tramvaja i autobusa u Zagrebu jedna osoba poginula

Pročitajte i ovo Rat na Bliskom istoku UZNEMIRUJUĆI VIDEO/FOTO Izrael napadnut dronovima: Deseci ozlijeđenih, ubijeni vojnici, Hezbolah probio obranu