"Neutemeljeno"

Uhićen još jedan HDZ-ovac, oglasili se iz stranke: Ne sviđa im se propitivanje vrlo zanimljivih slučajnosti

HDZ je odbacio, kako kažu, neutemeljene teze o curenju informacije, a koje se pokušavaju plasirati u javnost i imputirati vladajućoj opciji.

Iz HDZ-a je u ponedjeljak poručeno kako je današnja akcija USKOK-a još jedan pokazatelj da nadležne institucije rade slobodno i neovisno svoj posao, istaknuvši kako žele da se u potpunosti rasvijetli slučaj uhićenog gradonačelnika Otoka i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Šarića.  

Šarić je uhićen u ponedjeljak ujutro u akciji policije i Uskoka. Ne otkrivajući identitet vukovarsko-srijemska policija je izvijestila da u koordinaciji s Uskokom provodi kriminalističko istraživanje na području Slavonije nad jednom osobom, zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv službene dužnosti.

"Današnja akcija USKOK-a  još je jedan pokazatelj da nadležne institucije rade  slobodno i neovisno svoj posao. Borba protiv korupcije je stalna i kontinuirana te želimo da se u potpunosti rasvijetli ovaj slučaj", ističe se u priopćenju HDZ-a.

Zbog istinitog i potpunog obavješćivanja javnosti iz HDZ-a  podsjećaju kako Josip Šarić nije imao “izvorni" mandat u Hrvatskom saboru već je dužnost zastupnika obnašao kao zamjena za izabranog zastupnika, a ostavku je podnio sam prošli tjedan na početku novog zasjedanja Hrvatskog sabora.

HDZ odbacuje i "neutemeljene teze o curenju informacije, a koje se pokušavaju plasirati u javnost i imputirati vladajućoj opciji". 

"U borbi protiv korupcije nema nedodirljivih, a USKOK, DORH i policija rade neometano - za razliku od postupanja nekih prijašnjih vlada", poručuju iz stranke.   

Navode i kako je slijedom informacija o provedenim radnjama nadležnih službi, Županijski odbor HDZ Vukovarsko-srijemske županije "predložio da se prema članu stranke, Josipu Šariću, postupi sukladno članku 20. Statuta HDZ-a. Prijedlog odluke dostavljen je Časnom sudu ŽO HDZ -a Vukovarsko-srijemske županije.

Naime, po tom članku stranačkom Statuta, koji propisuje da se u slučaju osnovane sumnje u osobito tešku povredu članskih obveza koje štete ugledi stranke - Šarićevo se članstvo zamrzava do pravomoćnosti presude.

Josić Šarić je prošloga tjedna u Hrvatskom saboru podnio ostavku na dužnost saborskog zastupnika.

S obzirom na to da je i Šarić podnio ostavku prije uhićenja, kao i drugi HDZ-ovac Josip Škorić, mnogi se pitaju kakve su to "slučajnosti" i sumnjaju u curenje informacija, a na tom je tragu već komentirao i dio oporbe.

Pročitajte i ovo oklopnjak naletio na auto Cure detalji stravične nesreće u kojoj su poginuli otac i troje djece te mlada žena: "Samo su kosti od njih ostale, od moje Dijane i susjeda"

Pročitajte i ovo Užas u Rusiji Obitelj večerala knedle, idući dan četvero je djece umrlo

Pročitajte i ovo Šok u Francuskoj Dijete (2) sjelo na tobogan i počelo vrištati: Zadobilo je grozne opekline, a brzo se otkrila stravična istina

Povezane teme