Spremni

HDZ: Ne čekamo više datum izbora, od utorka smo u pretkampanji

Na konferenciji za novinare HDZ tvrdi da je spreman za izbore.

HDZ je spreman za izbore kad god bili, stranka je završila organizaciju kampanje, a pretkampanja kreće od utorka, izvijestili su Milijan Brkić i Josipa Rimac.

Brkić kaže kako će njegova stranka voditi afirmativnu kampanju te da neće odmarati. 'Mi nećemo odmarati jer je budućnost naše djece u pitanju', kaže on. Vladi poručuje da se prestane igrati s građanima. 'Narod je isplaćen neka se prestani praviti da im je stalo', kažu u HDZ-u.

Najveća oporbena hrvatska stranka ukazuju na to da je rast BDP-a u razini statističke pogreške te da je izgubljeno oko 100.000 radnih mjesta. 'Vlada se postavlja u raskolu mi ili oni. Jedna je jedina Hrvatska - nema podjela. Domoljubna koalicija može odgovoriti samo u apsolutnom jedinstvu. U jednoj jedinoj nam Hrvatskoj radimo i živimo za Hrvatsku', tvrde HDZ-ovci.

HDZ o Mamićima: 'Svaki građanin je nevin dok mu se ne dokaže krivnja'

Zamoljeni su da komentiraju sve manju razliku između HDZ-a i SDP-a u anketama. 'HDZ radi svoje ankete po izbornim jedinicama i HDZ ima apsolutnu većinu. Znamo da su ankete bile personalizirane. Karamarko je u njima loše prolazio, ali sve izbore je HDZ dobivao. Sigurni smo u najbolju anketu a to su izbori', kaže Josipa Rimac.

Brkić se osvrnuo na slučaj utaje poreza za što se sumnjiče braća Mamić. 'HDZ podupire rad pravne države i ne politiziramo istrage kao aktualna vlast. Svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Na temelju izjava nekih iz SDP mi sumnjamo u zloporabi represivnog aparata i uvijek je sve oko kampanje. Mislimo da je to skretanje s aktualnih afera od Croatia osiguranja preko imunološkog', kaže Brkić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook