Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritizirali i SDP

HDZ o Mamićima: 'Svaki građanin je nevin dok mu se ne dokaže krivnja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz HDZ-a su priopćili da ta stranka podupire funkcioniranje pravne države te ponavlja stajalište da je svaki građanin nevin dok mu se ne dokaže krivnja reagirajući tako na, kako kažu, brojne upite u vezi s pokretanjem istrage protiv Zdravka i Zorana Mamića.

HDZ drži "neprimjerenim" izjave i ponašanje pojedinih dužnosnika SDP-a jer one, po mišljenju iz HDZ-a, "bude sumnju da SDP-ova vlast zloupotrebljava represivni aparat zbog skretanja pozornosti sa sve brojnijih afera vladajuće koalicije".

Pročitajte i ovo Davor Božinović Motivacija uoči izbora Davor Božinović komentirao snimku predsjednika stranke i otkrio hoće li tražiti krivca: "Kada malo bolje poslušate..." Andrej Plenković Na braniku Cure audiosnimke Plenkovića, on šuti, oglasio se HDZ: ''To je očajnička diverzija''

"Postoji opravdana bojazan građana da se pojedini događaji koriste i kako bi se pozornost javnosti skrenula s netransparentnih i nezakonitih postupaka Vlade u privatizaciji Croatia osiguranja, mogućeg stečaja Imunološkog zavoda, istraživanja i eksploatacije Jadrana, neučinkovite istrage o svastici na Poljudu, sumnjivih poslova članova premijerove obitelji", ističu iz HDZ-a.

Zdravko Mamić: 'Radi se o zlouporabi vlasti, od premijera pa na niže'

Iz HDZ-a stoga i očekuju da ti slučajevi postanu predmetom interesa pravne države. "U suprotnom bi zabrinutost naših građana, zbog moguće zlouporabe pojedinih institucija represivnog aparata i selektivnog pristupa kaznenim progonima u predizborne svrhe, mogla rasti", navode iz HDZ-a.

Bivši ministar sporta, SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović izjavio je u četvrtak kako bi bilo neodgovorno govoriti o istrazi protiv Zdravka i Zorana Mamića, ali i kako "se čini da je Dinamo služio kao bankomat braći Mamić". Rekao je i da je Hrvatska danas puno uređenija država nego što je bila prije tri godine, da institucije države rade svoj posao i da te institucije "sigurno neće dozvoliti da se ponovi kaos koji je bio u Hrvatskoj kakav je bio prije tri godine, a kaos je sigurno i utaja poreza". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene