Gastro stol

Gurmanski spektakl: Novi život za stara jela

Slika nije dostupna
U Benkovcu pravi gurmanski spektakl - na gastro stolu Bukovice i Ravnih kotara predstavljena su autohtona jela, prvi put objedinjena u zajedničkoj ponudi.

Vrsni kuhari najavljuju obnovu jelovnika zadarskog zaleđa i povratak nekadašnjeg sjaja. Staro ognjište za novi početak. Kuhani puževi, šparoge s jajima, slastice - na bukovačkom i ravnokotarskom stolu ipak su najbrojnija variva. 'Ovo su janjeće tripice s krumpirima, takozvani gulaš, koje su se nekad davno spremale, koje su jele naše bake i djedovi', rekla je Marija.

>> Otkrijte recepte koji nisu kalorične bombe!

A neka se jela ponovno vraćaju u modu. Među najpoznatijima je benkovački prisnac. Uz domaću hranu, zna se, najbolje ide dobra kapljica. 'Sigurno da je to sljubljeno već odavno i ovo samo treba dobro predstaviti ubuduće našim turistima i gostima koji dolaze kod nas', rekao je vinar Željko Vrsaljko.

'Uz ribu koju imamo na moru, sad tu imamo kontinent, janjetinu, jaretinu, pivca, sve varijacije hrane na taj način', rekao je Vanja Čvrljak, direktor TZ Benkovac. Stare delicije mogle bi dobiti novi život. I to na stolovima hrvatskih restorana.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.

 

Povezane teme