Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijeg od kemijske agresije

Otkrijte recepte koji nisu kalorične bombe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je bogata samoniklim biljem. Priroda postaje čaroban vrt pun hrane, ali i lijekova. Korisne savjete i recepte donosimo s festivala prirodi u čast.

Zdravlje na maštovitom tanjuru, mirisi i okusi mamili su nepca. Kopriva, medvjeđi luk, tratinčica i maslačak samo su neki od lako dostupnih samoniklih biljaka. Maslačak se smota, oblikuje, umoči u smjesu za pohanje i prži u ulju, objasnili su kuhari. Deserti pak više ne moraju biti samo kalorične bombe. Mogu biti i čisti izvor energije.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Samoniklo bilje (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Oprez pri berbi Mogu biti lijek i otrov: Evo kako razlokovati štetno samoniklo bilje od zdravog

'Jagode sam kombinirala s divljom metvicom, a kruške sam kombinirala s divljim komoračem', otkrila je Sandra. Iz šalice, pregršt recepata, a najtraženiji je onaj koji opušta. 'Koji je ustvari matičnjak, majčina dušica, kamilica, anis, hmelj i malo stolisnika', rekao je homeopat Ivan Lesinger. Važno je, slažu se, pobjeći od kemijske agresije na hranu i piće koje unosimo u organizam.

>> Znate li čime hranite svoju djecu? Nitko ne kontrolira količinu šećera i masti!

'Mi smo doista dozvolili da nas je hrana počela ne samo trovati, nego, ja se ne usudim još to reći, i ubijati', dodao je Lesinger. Zato valja, kad nam je već nadomak ruke, iskorisititi sve blagodati prirode. Osim što nas zdravo hrani, djeluje i na naš duh. Mirisna kuće nova je ponuda ruralnog turizma. Nude obnavljajuće kupke, opuštajuće sobe, ali i izradu vlastitog parfema.

Proces može trajati i nekoliko sati. Sve dok nismo potpuno zadovoljni. Uz recepte za obnovu tijela tu su i recepti za nepce. 'Slastica s kaduljom i slastica s lavandom', rekao je gastronomski stručnjak Domagoj. Priroda koja nas svakako može razmaziti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene