trajat će tjedan dana

Pogledajte karte, ovo vas očekuje uoči Svih Svetih: Posebna regulacija prometa u Zagrebu uvodi se već od subote

Ilustracija Foto: Tomislav Kristo/Cropix
Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana iz grada Zagreba su objavili privremenu regulaciju prometa od subote 26. listopada do nedjelje 3. studenog.

Povodom blagdana Svih Svetih od subote 26. listopada do nedjelje 3. studenog u zonama glavnih gradskih groblja provodit će se privremena regulacija prometa, javljaju iz grada.

Tijekom tih dana javni prijevoz prema većim gradskim grobljima kao i manjim lokalnim grobljima bit će pojačan dodatnim kapacitetima. Na blagdan Svih svetih 1. studenog, primjenjivat će se izvanredna organizacija javnog prijevoza prema glavnim gradskim grobljima, uz stroži režim ograničenja ostalog prometa.

Također, u petak 1. studenog, prijevoz izvanrednim autobusnim linijama prema gradskim grobljima bit će besplatan.

"Upućujemo apel Zagrepčankama i Zagrepčanima da tijekom blagdanskih dana što više koriste javni gradski prijevoz kako bi se smanjile prometne gužve i osigurala mogućnost dostojanstvenog posjeta posljednjim počivalištima najmilijih", poručili su iz Grada.

Privremena regulacija prometa za blagdan Svi Sveti Foto:Grad Zagreb

Sva će gradska groblja 31. listopada te 1. i 2. studenoga biti otvorena od 6:00 sati do 24:00 sata. Za teže pokretne osobe te osobe s invaliditetom, osiguran je besplatan prijevoz električnim vozilima i minibusom na većim gradskim grobljima (Gaj urni, Mirogoj, Miroševac, Markovo polje). Za što više informacija možete pronaći na internetskim stranicama GRADSKIH GROBLJA.

U zonama gradskih groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa pa je pristup u te zone omogućen samo vozilima ZET-a, taksi vozilima, vozilima osoba s invaliditetom na kojima je istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.

Privremena regulacija prometa za blagdan Svi Sveti Foto:Grad Zagreb

Stanje u prometu može se pratiti na internetskoj stranici ZGH.HR. U privitku se nalaze vizualni prikazi blažeg (26.-31.10. i 2.-3.11.2024.) i strožeg režima (1.11.2024.) ograničenja prometa.

Pročitajte i ovo Objavio inspektorat Nakon Austrije sada i u Hrvatskoj: Povlače se Coca Cola, Fanta i Sprite iz poslovnica omiljenog trgovačkog lanca

Pročitajte i ovo Blizu smrti Potresna priča iz Provjerenog o stravičnom iskustvu nakon poroda dobila nastavak: "Pokrenut je unutarnji nadzor"