KADA ZAŽELIŠ SE RAVNICE

Ako želite povoljno građevinsko zemljište, dođite u Vinkovce

Vinkovačke jeseni Foto: Borna Jaksic/Pixsell
Gradsko vijeće Vinkovaca pripremilo je 45 zemljišta za izgradnju kuća, a na svako daje popuste s obzirom na to koliko djece imate, kao i da li je netko od ukućana sa statusom invalida.

Vinkovačke gradske vlasti donijele su odluku kojom se svakoj obitelji, nakon kupnje gradskog građevinskog zemljišta na području grada Vinkovaca, odobrava popust od 10 posto za svako novorođeno dijete u obitelji.

Također, u slučaju da u kućanstvu žive osobe s utvrđenim invaliditetom od najmanje 50 posto, ostvaruje se dodatni popust od 10 posto, izvijestili su iz Grada Vinkovaca nakon što je Gradsko vijeće u ponedjeljak usvojilo navedenu odluku.

Mlade obitelji u Vinkovcima do sada su imale priliku kupiti gradsko građevinsko zemljište za izgradnju obiteljske kuće po izuzetno povoljnim cijenama, odnosno obitelj s jednim djetetom 30 posto povoljnije, s dvoje djece 50 posto, s troje djece 70 posto, a s četvero ili više djece 85 posto povoljnije.

Uz to su mlađi od 45 godina imali i dodatni popust od 10 posto, a sada, novom odukom, ta kupnja postaje još povoljnija.

Iz Grada također navode kako su gradske službe izradile projektno tehničku dokumentaciju za cjelokupnu komunalnu infrastrukturu za 45 parcela u gradskim četvrtima Mirkovci i Slavija te će ta zemljišta biti spremna za prodaju nakon raspisivanja natječaja krajem godine.

Napominju i kako će mlade obitelji imati mogućnost kupnje zemljišta po subvencioniranim cijenama i ako su već imale nekretninu ili imaju nekretninu, ali da u tom slučaju nakon ishođenja uporabne dozvole za novu kuću prethodnu moraju prodati u roku dvije godine.

Pročitajte i ovo otkrila koliko zarađuje Obilazi staračke domove i umirovljenicima uljepšava dane: "Seksam se s umirovljenicima koji to nisu radili od 1999."

Pročitajte i ovo Crash test VIDEO/FOTO Sudar automobila i motora u Zagrebu: "To je poprilično ozbiljna brzina"