Drugi otkaz

Ginekolog osuđen za silovanje dobio otkaz i na fakultetu: Podučavao je studente medicine

Medicinski fakultet u Osijeku Foto: Vlado Kos/Cropix
Uhićeni osječki ginekolog Zlatko Topolovec, nepravomoćno osuđen za silovanje pacijentice, dobio je otkaz na Medicinskom fakultetu u Osijeku.

Zlatko Topolovec (64), bivši ginekolog KBC-a Osijek nepravomoćno osuđen za silovanje pacijentice, inače je i profesor na Medicinskom fakultetu u Osijeku, gdje je pokrenut njegov izvanredni otkaz ugovora o radu zbog uhićenja u ponedjeljak.

DORH mu je odredio istražni zatvor zbog bludnih radnji na radnom mjestu.

S Medicinskog fakulteta u Osijeku rekli su da Topolovec od 25. veljače više nije šef Katedre za ginekologjiu i opstetriciju te nije uključen u izvođenje nastave. To je odlučeno nakon donošenja nepravomoćne presude, dok iz KBC-a Osijek to nisu napravili, nego je Topolovec nastavio raditi još mjesecima.

Topolovec je, prema odgovoru Medicinskog fakulteta na upit portala srednja.hr, ranije predavao na šestoj godini studija medicine na kolegiju Ginekologija i opstetricija te na kolegiju Integrativna medicina.

To je drugi otkaz za Topolovca. Osječki KBC u ponedjeljak mu je također dao otkaz te su pokrenuti disciplinski postupci.

Određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Grozničava utrka s vremenom VIDEO Vodeni val desetljeća stiže prema Hrvatskoj, ekipa Dnevnika Nove TV je na kritičnim točkama: "Na malom dijelu je već probio nasip..."

Pročitajte i ovo bludničenje nad maloljetnikom Glumac iz omiljene serije Lud, zbunjen, normalan osuđen za strašan zločin: Otkupio je kaznu da ne ide u zatvor