Heroj iz Siska

Hrabri Gabrijel spasio život svom prijatelju: "Kotrljao se kao palačinka... znao sam da se ne igra jer je dugo bio u vodi"

Gabrijel, osmogodišnji dječak iz Siska, od utapanja u bazenu spasio je svojeg prijatelja. Njegovu priču za Dnevnik Nove TV donijela je Sara Duvnjak.

Dvojicu dječaka, koji su i otprije dobri prijatelji, ali i nogometni suigrači, sada veže nešto još jače - herojski čin starijeg Gabrijela zbog kojeg je izbjegnuta velika tragedija.

"Kad sam ja skakao u veliki bazen i onda kad sam upao onda mi je Gabi pomogao", kaže Leon.

"Mi smo se igrali u bazenu pa se Leon kotrljao kao palačinka pa se krenuo topiti pa su moji prijatelji izašli iz vode pa sam ga ja izvadio iz vode pa je opet upao u vodu, pa sam ga izvadio pa su došli roditelji", prepričao je ukratko Gabrijel Bratim.

Pročitajte i ovo Nesretan slučaj Tragedija u Dalmaciji: Korisnica doma za starije upala u retencijski bazen i utopila se

Pročitajte i ovo Herojski pothvat! Utrčao u vodu da spasi čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku: "Bio je u šoku, nije reagirao, a brzo se dizala razina vode"

"Znao sam da se ne igra jer je dugo bio u vodi, jedno dvije minute. Onda se okrenuo pa je povraćao vodu.

Nisam se lijepo osjećao, ali nisam ni plakao", kaže hrabri Gabrijel.

Gabrijelova majka, koja je medicinska sestra po zanimanju, smatra da je djelovao po intuiciji. Što je još o svojemu sinu rekla, ali i što je Gabrijelu poručio Leon, pogledajte u videoprilogu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.