zelene beretke

FOTO/VIDEO Ovo su novi pripadnici najelitnijih hrvatskih postrojbi, snimke obuke su brutalne

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Novi naraštaj komandosa, elitne postrojbe Hrvatske vojske čiji pripadnici nose zelene beretke, prošli su rigorozna testiranja.

Zapovjedništvo specijalnih snaga je u vojarni Josip Jović u Udbini 25. srpnja 2024. godine privelo kraju još jedan selekcijski ciklus na kraju kojeg je nekoliko najupornijih i najizdržljivijih postalo ponosnim vlasnikom zelene beretke koju nose pripadnici ove elitne postrojbe, priopćilo je Ministarstvo obrane.

"Okupili smo se ovdje kako bi proslavili ne samo iznimna individualna postignuća već i snagu zajedništva koja je nove pripadnike Zapovjedništva specijalnih snaga dovela do ove večeri", poručio je novim pripadnicima ZSS-a njihov zapovjednik brigadir Ivan Miloš.

Prisegnuli novi komandosi - 5 Foto:MORH/T. Brandt

Prisegnuli novi komandosi - 3 Foto:MORH/T. Brandt

Istaknuo je da je ta postrojba odličan izbor za one koji traže nešto više, za one koji traže izazov te društvenu pripadnost i priliku služiti domovini.

"Nakon obraćanja, pripadnici koji su uspješno završili obuku izrekli su uz svjetlost baklji commando molitvu poslije čega je uslijedila ceremonija dodjela diplome, zelene beretke, commando znaka i krunice čime je elitno društvo specijalnih snaga dobilo nove pripadnike.

Prisegnuli novi komandosi - 18 Foto:MORH/T. Brandt

Commando prisega kruna je višemjesečnog rigoroznog programa koji obuhvaća širok spektar vježbi i treninga osmišljenih kako bi pripremio vojnike za najzahtjevnije operativne zadatke. Program je osmišljen kako bi testirao krajnje granice svih vojnika koji se odluče pristupiti ovoj obuci i tako ih pripremi za bilo koji scenarij s kojim bi se mogli suočiti", kažu u MORH-u.