U tavi i na tanjuru isključivo specijaliteti, a gosti su i više nego zadovoljni. 'Ručak je bio izvrstan! Nadamo se da će i desert biti takav', kazao je Igor. U kuhinji, svježe i domaće namirnice. Recepti su skrivene tajne, a obroci zadivljujući.
Ideja festivala je restorane učiniti dostupnijim. S karticom koja stoji 60 kuna ostvaruju se popusti na menije i do 50 posto. 'Gledali smo da ponuda i cijene budu za korisnike čim prihvatljivije te da kvaliteta samih menija bude vrhunska i na razini', kazao je Sanjin Koludrović, organizator festivala.
>> Street Food Festival privukao više od 3 tisuće posjetitelja
U projekt je uključeno više od 300 restorana diljem Hrvatske i Slovenije, a na raspolaganju se nalazi čak 600 različitih jela. Istra uvijek očara okusom, sve što joj od začina treba dolazi s vlastitog podneblja. 'Kad pomiješate mediteranske začine i maslinovo ulje, dođe to što treba - da kuhinja bude kvalitetna', kazao je Neven Zgrablić, glavni kuhar jednog restorana.
S čokoladom se pak miješaju i patlidžani. Kulinarskim izazovima rijetko tko može odoljeti. Gosti podržavaju i nove okuse i projekte koji im ih omogućuju. 'Mislim da je to vrlo zanimljivo i atraktivno da se ljudima popularizira ugostiteljstvo', kazao je Igor.
Mirisi i okusi miješaju se po prvi put. Želja je da postanu tradicija. Izbroji li se broj uključenih restorana i zainteresiranih gostiju, to nikako neće biti problem.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook