Zaštita hrane bavi se namjernim zagađenjem hrane koje je najčešće uzrokovano sabotažom nezadovoljnih radnika, prijevarama s hranom i terorizmom. Iako je istaknuto kako je hrana koja se proizvodi i plasira u Hrvatskoj sigurna, u svijetu je sve veći broj slučajeva namjernog zagađenja hrane.
Pravilo '5 sekundi' ipak postoji, istraživači potvrdili: 'Što brže podigneš, manje ćeš jesti'
U Hrvatsku je stigao američki FBI kako bi hrvatskim proizvođačima održao radionicu o zaštiti hrane.
'Namjerno zagađenje hrane je kriminalno djelo. Može biti kriminalno djelo ili terorizam, ovisno o tome što je krajnji cilj. Zato smo mi tu.', rekao je Peter De La Cuesta iz FBI-a.
'Zaštita hrane je jedna dodatna odgovornost proizvođača, ali i odgovornost čitave države prema potrošačima',rekla je Božica Marković iz sektora za poljoprivredu kod HGK-a.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook