Svi smo se najmanje jednom našli u trenutku kako se otimamo ne bi li uspjeli 'spasiti' hranu koja je završila na podu i nastavili je jesti upravo zbog 'pravila 5 sekundi', a prema najnovijem istraživanju, upravo to bi moglo postati pravovaljano.
Nakon napada
Ne može se zaustaviti širenje radijacije: Teško oštećena nuklearka Černobil
Najavio pravnu borbu
Nekad uspješni poduzetnik, danas deložiran iz stana: "Sve su mi oduzeli. Dug je najedanput narastao"
FEMICID u rijeci
Jezivi detalji ubojstva: "Pronađena je na trećem katu s 30 ubodnih rana"
Stručnjaci sa Sveučilišta Aston u Velikoj Britaniji, koji su proučavali koliko treba vremena da na hranu prijeđu bakterije nakon što padne na pod, došli su do zaključka da što je kraće hrana na podu, 'pokupi' manje bakterija, a to smo ionako pretpostavljali.
'Proizvodnju hrane moraju nositi OPG-ovi, a ne giganti!'
Znanstvenici upozoravaju kako tekstura poda, tj. mjesto na koje nam hrana padne uvelike utječe na količinu bakterija koja će prijeći na hranu. Bakterije s tepiha sporije će preći na hranu od onih s laminata, pločica i ostalih ravnih površina.
I ono što nam padne također utječe na brzinu kojom će bakterije preći na hranu. Vlažna hrana, ona s umacima, brže će na sebe navući bakterije od one suhe poput kruha.
VIDEO Streamaju kako jedu i tako zarađuju
Stoga, glavni zaključak studije glasi: 'Što brže podigneš, manje ćeš jesti', bakterija naravno.
Istraživači upozoravaju da bez obzira na brzinu kojojm pokupimo hranu s poda, postoji vjerojatnost zaraze od raznih bakterija, a to uvelike ovisi o bakterijama koje nam se nalaze na podu. U svakom slučaju postoji vjerojatnost od zaraze, bez obzira na brzinu kojom hranu podignemo.
Prije nego što kažete da nikada niste primjenili 'pravilo 5 sekindi', jedno drugo istraživanje pokazalo je kako je čak 87% ljudi koji su sudjelovali u istraživanju priznalo da su barem jednom primjenili to pravilo. Žene u nešto većem broju od muškaraca.
Lista prehrambenih proizvoda s NAJVEĆIM RIZIKOM PREVARE
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook