"Povratak u budućnost"

Napokon rasvjeta i na posljednjem neosvijetljenom izlazu s autoceste u Hrvatskoj: Čekali su godinama, a onda se uključio Poziv

Poziv Domagoja Mikića pomogao je u rješavanju velikog problema mještana grada Jastrebarskog.

U prošloj sezoni ekipa redakcije Poziv progovorila je o problemu mještana grada Jastrebarskog. Naime, oni su jedini u Hrvatskoj imali neosvijetljen izlaz s autoceste kojim svakodnevno prođe više od 3500 vozila.

Izgradnja je zapela na izdavanju građevinske dozvole koju se čekalo pune tri godine. Zašto, nikome nije bilo jasno. A onda je nakon Poziva stvar ekspresno riješena.

"Nakon Poziva se ubrzao cijeli postupak i u roku od desetak dana izdana je građevinska dozvola. Pristupili smo izvedbi projekta na kojem je ugrađeno stotinjak rasvjetnih tijela koji će osvijetliti čvor i dio glavne trase autoceste. Ova rasvjeta će biti na obostrano zadovoljstvo i Hrvatskih autocesta i građana i lokalne zajednice", rekao je glavni inženjer Hrvatskih autocesta Zdravko Marčinko.

Gradonačelnik Zvonimir Novosel ne krije zadovoljstvo: "Možemo reći da je ovo jaskanski povratak u budućnost. Nakon više godina inicijative i grada i gradskih vijećnika, i činjenice da je ovo zapravo čvorište prvo sagrađeno na autocestama, a zadnje osvjetljeno, tema koja je bila iznimno važna za naše sugrađane. Za sve koje ovdje prometuju i koja je zapravo na neki način zapela među nekakvim procedurama gdje se činilo da je ishođenje svih potrebnih dozvola neće nikada završiti."

"Zahvaljujući ekipi Poziva koja je, na inicijativu naših sugrađana, došla ovdje i aktualizirala temu, zapravo, rekao bih i ubrzala cijelu priču. Žalosno je da je potreban medijski pritisak da se riješi i realizira nešto što je svima potrebno i što je u današnje vrijeme standard. Još jednom hvala svima koji su sudjelovali u ovome. Jastrebarsko je danas konačno jednakopravno svim čvorištima i naši sugrađani nisu građani drugog reda i, na kraju krajeva, sigurnost putnika na ovom čvorištu kojih je nemali broj je danas puno, puno veća", istaknuo je Novosel u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Domagojem Mikićem.

Svoju priču možete poslati i putem Facebook stranice ili putem web forme. 

Pročitajte i ovo Veliki prosvjedi VIDEO Tisuće na ulicama, prosvjeduju zbog problema koji muči mnoge i u Hrvatskoj: "Ne možemo živjeti u vlastitim gradovima"

Pročitajte i ovo Na jugu Libanona Izrael nasrnuo na UN-ovu bazu: "Tenkovima su probili naša vrata"