Težak sudar

VIDEO Novi detalji nesreće na A7: Poginuo vozač (84), nije bio vezan. Ozlijeđene dvije djevojke

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Na autocesti A7 u nedjelju ujutro dogodile su se dvije prometne nesreće. U jednoj je poginuo 84-godišnji vozač, a u drugoj se zapalilo osobno vozilo.

U prometnoj nesreći u nedjelju oko 11 sati poginuo je 84-godišnji vozač, a dvije osobe, vozačica (22) i putnica (23) su zatražile liječničku pomoć. Nesreća se dogodila na autocesti A7 između čvora Sveti Kuzam i Draga.

Očevidom je utvrđeno da se nesreća dogodila kada je 84-godišnji hrvatski državljanin, vozeći iz smjera Svetog Kuzma prema čvoru Draga, ne koristeći sigurnosni pojas, nije prilagodio brzinu vožnje uvjetima i stanju ceste, izvijestila je policija.

Stoga je prednjim dijelom automobila, unatoč kočenju, udario u automobil zagrebačkih registracijskih oznaka, koje se kretalo u istom smjeru, a koje je vozila 22-godišnja hrvatska državljanka.

Njen je automobil od udarca odbačen te je udario u automobil njemačkih nacionalnih oznaka, koji se kretao u istom smjeru.

Automobil 84-godišnjaka se, pak, odbio i zarotirao te udario u zaštitnu metalnu ogradu, a vozač je preminuo na mjestu događaja.

Njegovo je tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci radi obdukcije.

U vrijeme prometne nesreće na dionici autoceste A7 bilo je određeno ograničenje brzine i preusmjerenje u drugu prometnu traku zbog vozila u kvaru.

Iz KBC-a Rijeka kažu da su zaprimljeni pacijenti stabilno i izvan životne opasnosti. Nesreća se dogodila samo nekoliko minuta nakon što se na istoj dionici zapalilo osobno vozilo koje su gasili vatrogasci.

Automobil je u potpunosti izgorio, no putnici su na vrijeme vozilo napustili te su prošli bez ozljeda. Sve okolnosti stradavanja vozača pokazat će očevid.

"Situacija je bila dosta kaotična jer je taj sudar bio iza naših kamiona nekih 200 metara. Brzo smo to uspjeli riješiti. Izvukli smo ozlijeđene osobe van i predali ih hitnoj pomoći i to je to. Situacija je bila malo kaotična jer smo išli na jednu intervenciju, a završili na druge dvije", rekao je Joško Pervan iz JVP Rijeka te komentirao proceduru gašenja zapaljenog automobila.

"Uspjeli smo to riješiti dosta brzo. Temperatura je bila dosta velika jer su to plastika, gorivo, maziva, sve što brzo razvija temperaturu, ali to nama nije problem", rekao je Pervan.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novaplus.hr. 

Pročitajte i ovo KAZNENA PRIJAVA Makljaža u Sesvetama: Mladići se obračunali s muškarcem, krenuo je s drugim muškarcem na njih, pretučeni su palicama

Pročitajte i ovo stanje Hrvata u BiH Grlić Radman oštro odgovorio predsjedniku: "Moram reći da Milanović svih pet godina radi i živi pod tabletama…“