Nevjerojatan slučaj

Dvije godine nitko nije znao ni primijetio da je nestao dječak: Policija sumnja na najgore

Kyran Durnin Foto: Screenshot/YouTube
Irska policija istražuje slučaj nestalog dječaka čiji je nestanak prijavljen prije dva mjeseca, ali sumnja se da mu se svaki trag gubi prije dvije godine.

Nestanak osmogodišnjeg irskog dječaka Kyrana Durnina i njegove majke prijavljen je 30. kolovoza ove godine. Njegova majka pronađena je mrtva, a dječak nije pronađen. Sumnja se da je on posljednji put viđen tijekom ljeta 2022. godine i otad mu se gubi svaki trag. 

Irska policija započela je forenzičku pretragu njegove bivše obiteljske kuće u okrugu Louth. Kyran Durnin prijavljen je kao nestao u Droghedi krajem kolovoza, ali prošli tjedan policija je rekla da se pretpostavlja da je mrtav i započeli su istragu ubojstva. Imanje u nizu koje se pretražuje u Dundalku bilo je dom njegove obitelji nekoliko godina do svibnja 2024. 

Policija naglašava da sadašnji stanari kuće nisu ni na koji način povezani s Kyranom ili njegovim nestankom.

Iako je istraga o nestaloj osobi započela prije manje od dva mjeseca, irska televizija ranije je izvijestila da detektivi vjeruju da je Kyran možda ubijen prije više od dvije godine.

"Kako je dijete moglo nestati iz svoje obitelji i zajednice na dvije godine, a nitko to nije prijavio nikakvim vlastima?" upitala je Tanya Ward, izvršna direktorica Saveza za prava djece u Republici Irskoj.

"To je šokantno, uznemirujuće i zbunjujuće za nas koji radimo s djecom i mladima jer Irska ima zaista jasne zakone o djeci na prvom mjestu i zaštita djece svačiji je posao", rekla je. Tusla, državna agencija odgovorna za dobrobit i zaštitu djece, također je rekla da provodi interni pregled svojih interakcija s Kyranovom obitelji.

Nije poznato koju je školu Kyran pohađao, ako je uopće išao u školu. Ako je umro prije dvije godine, kada je imao šest godina, sasvim je moguće da nikada nije bio upisan u školu, iako je prema nekim informacijama pohađao školu, ali je obitelj na kraju školske godine rekla da se seli, piše BBC.

Obitelj dječaka nikada nije bila predmet obrade nadležnih.

"Kako je ovo dijete iznevjereno? Kako je osmogodišnji dječačić mogao nestati i biti neprimijećen?" pitao je irski premijer Simon Harris, koji cijeli slučaj smatra izuzetno uznemirujućim.

Pročitajte i ovo potresan iskaz Drogirao ju je i dovodio muškarce da je siluju, sada je svjedočila: "Totalno sam uništena, ne znam kako da se izvučem"

Pročitajte i ovo 10 puta više od dopuštenog U vodi je pronađen opasan metal: Karlovčani žive u strahu i traže hitnu reakciju

Pročitajte i ovo velika tuga FOTO Posljednji ispraćaj Ante Ćorušića: Kolona ljudi na Mirogoju, među njima i brojne poznate osobe