Zbog nelegalnih upravitelja

Sezona se zahuktava, a država zatvorila marinu: "Možda nije sve po zakonu, ali mi smo tu koncesiju plaćali"

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Marina u mjestu Krvavica kod Makarske zapečaćena je mjesec i pol dana. Država je zabranila korištenje pomorskog dobra jer je, tvrde, godinama radila nelegalno. Iako se sezona zahuktava, pravna trakavica i dalje traje te su neki nautičari su bijesni jer ne mogu ploviti.

Marina Ramova u mjestu Krvavica već je mjesec i pol dana zapečaćena, zbog čega su upravitelji marine podnijeli su Upravnom sudu. Međutim, kažu da probolem žele riješiti s nadležni vlastima, iako one tvrde da je marina radila ilegalno.

"To je pitanje koje treba procjeniti DORH. Mi smo dobili koncesiju i imali je sedam godina. Možda nije sve napravljeno po zakonu i po koncesiji. Međutim, mi smo tu koncesiju uredno plaćali", rekao je Damir Josipović, član Nadzornog odbora PŠRD Ramova.

U marini se nalazi se preko 200 brodova. S obzirom na cijelu situaciju, u zadnje vrijeme je podijeljeno šest otkaza. Pokušali smo o ovoj temi razgovarati i sa načelnikom Općine, ali on je rekao da ništa ne želi komentirati.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture su poručili da inspektor pomorskog dobra nije zatvorio luku, nego je zabranio korištenje pomorskog dobra nelegalnim upraviteljima.

"Svi vlasnici plovila koja se nalaze na vezu u toj luci, slobodno mogu pristupiti svojim plovilima, bez ikakvih ograničenja te isploviti i ponovno uploviti u tu luku. U pogledu odgovornosti za eventualnu štetu koja nastane na plovilima koja su na vezu u toj luci (...) sva odgovornost za štetu pada na nelegalne upravitelje te luke, PŠRD Ramova i Ramova d.o.o.", stoji u odgovoru Ministarstva.

Županija je Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu uputila prijedlog da se luka preda na upravljanje Lučkoj upravi sve dok se ne steknu zakonski uvjeti za raspisivanje koncesije, dodali su iz Ministarstvu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr