Imamo dokument

Ministarstvo uputilo hitan dopis koji bi mogao riješiti bojkot škole: Pogledajte što traže

Dijete, ilustracija Foto: Getty Images
Grad Zagreb donio je u veljači rješenje kojim je odredio primjereni program osnovnog odgoja i obrazovanja za problematičnog učenika. Sada Ministarstvo traži novo rješenje o ovom slučaju.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih zatražilo je u srijedu od zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade hitno donošenje novog rješenja o primjerenom obliku školovanja kojim će se preispitati rješenje gradskog ureda iz veljače.

Naime, u prvom rješenju za problematičnog učenika preporučen je redoviti program uz individualizirane postupke u redovitom razrednom odjelu. No kako je zbog niza događaja koji su uslijedili postalo očito da izdano rješenje ne odgovara učenikovim potrebama i mogućnostima, Ministarstvo je zaključilo kako postoji potreba osiguranja primjerenih uvjeta školovanja.

"Kako je iz dostupnih saznanja o funkcioniranju učenika razvidna potreba za osiguravanjem primjerenih uvjeta školovanja za navedenog učenika, molimo vas hitno donošenje novog rješenja kako se navedenom učeniku osiguralo primjereno obrazovanje i okruženje u skladu s njegovim potrebama i mogućnostima", stoji u dokumentu Ministarstva upućenom Gradskom uredu.

Dokument Foto:Ministarstvo obrazovanja

Do tada, djeca u jednoj zagrebačkoj školi i dalje ne pohađaju nastavu, nakon što se na nju u ponedjeljak vratio problematični učenik. Ravnatelj te škole podnio je ostavku, a učitelji i nastavnici ne održavaju nastavu. Roditelji učenika nastavljaju prosvjed i danas, a pozvali su i druge škole u Hrvatskoj te ih zatražili da im podršku iskažu postavljajući transparente ispred svojih škola.

Rješenje mučnog slučaja još nije na vidiku. 

Pročitajte i ovo Zamršen slučaj Pojavila se informacija da nasilnog dječaka sele u novu školu, pitali smo odvjetnicu je li to istina

Pročitajte i ovo Otvoreno pismo Učitelji uputili dramatičan apel ministru i zaprijetili masovnom blokadom nastave: "Jesmo li doista stigli do točke..."

Pročitajte i ovo Potpuni kolaps sustava Prosvjed roditelja ispred škole: I dalje nema rješenja - "Netko je problem trebao detektirati puno prije škole"