Oglasili se iz stranke

Domovinski pokret našao krivca za napad na ministrova brata

Nakon što je brat ministra iz redova Domovinskog pokreta (DP) Zvonimir Šipić napadnut u Trilju u četvrtak, oglasio se DP.

Domovinski pokret (DP) je najoštrije osudio napad na Zvonimira Šipića, brata DP-ova ministra demografije i useljeništva Ivana Šipića.

Istaknuli su da su obitelj Šipić te sam ministar duboko potreseni ovim događajem, a u DP-u su već našli i krivca - sve one koji su kritizirali ministrove poteze poput nedavnih istupa u kojima izjednačava boškarine, magarce i djecu te napada novinare i medijsko izvještavanje o njegovu Ministarstvu pri čemu se posebno obrušio na kolumnista Antu Tomića.

"U posljednja dva tjedna provodila se neviđena medijska hajka na ministra tijekom koje su se, kako kažu, u medijski prostor plasirale brojne neutemeljene optužbe i ružne izjave koje su, nažalost, otvorile prostor za ovakve nesretne događaje. Otvaranje prostora za mržnju i napade na obitelj ministra Domovinskom pokretu apsolutno je neprihvatljivo", navode u priopćenju.

"Pozivamo sve one koji su cijelo vrijeme huškali i podgrijavali atmosferu linča prema ministru da jasno i glasno osude ovaj napad. Ovim putem pitamo ih i - koji je vaš udio u svemu tome? Jesu li vaša retorika i neutemeljene optužbe doprinijele ovom strašnom činu? Domovinski pokret očekuje brzu i učinkovitu reakciju nadležnih institucija kako bi se pravda zadovoljila, a Zvonimiru Šipiću, koji je dao neizmjeran doprinos u Domovinskom ratu, želimo brz oporavak", poručili su iz Domovinskog pokreta.

Zvonimir Šipić je rekao ranije da ga je napao čovjek kojeg poznaje površno, iz viđenja, i ustvrdio da napad nema veze s njegovim bratom ministrom: "Jednostavno se radi o budali koja je očito psihički poremećena, a jučer je bilo jako jugo i eto incidenta."

ND je osudio izjavu ministra demografije i useljeništva Ivana Šipića u kojoj je napao medijsko izvještavanje o njegovom ministarstvu te se posebno obrušio na novinara Antu Tomića.

Pročitajte i ovo Poručnik Dan Odbio evakuaciju, preživio uragan i postao zvijezda: Sada je isplivala njegova prošlost, koja je sve šokirala

Pročitajte i ovo Radna nedjelja Popis trgovina i trgovačkih centara koji će biti otvoreni ove nedjelje