Nakon žalbe

Grad se oglasio o polupodzemnim spremnicima za otpad: "Nije propao natječaj, moramo ponovno pregledati i ocijeniti ponude"

Tomislav Tomašević - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Grad Zagreb će, nakon žalbe i odluke DKOM-a, ponovno ocijeniti ponude za nabavku polupodzemnih spremnika.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević je najavio ugradnju 2253 polupodzemnih spremnika do kraja 2027. godine. 

U žalbenom je postupku odlukom Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) poništena odluka Grada Zagreba o izboru tvrtke za nabavku polupodzemnih spremnika nekoliko dana nakon Tomaševićeve najave.

Odluka je poništena nakon što se jedan od ponuditelja, koji nije izabran, požalio. Utvrđeno je da je izbrani ponuditelj naveo nepostojeću tvrtku kao referencu dosadašnjih poslova.

Iz Ureda gradonačelnika Zagreba oglasili su se o natječaju za polupodzemne spremnike. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nije propao natječaj, potrebno je samo ponovno pregledati i ocijeniti ponude.

U postupku javne nabave koji je pokrenut u travnju ove godine, zaprimljeno je šest ponuda, a kao ekonomski najpovoljnija ponuda izabrana je zajednica ponuditelja tvrki Vodoplast promet i Aplast od 828.000 eura bez PDV-a, dok je procijenjena vrijednost nabave bila 1.510.666 eura bez PDV-a.

Na navedenu odluku, žalbu je izjavio drugorangirani ponuditelj S.T.P., tvrdeći kako prvorangirani u postupku javne nabave nije naveo točne reference, dok je prvorangirana tvrtka ustvrdila da je omaškom krivo navela naziv tvrtke s kojom je ranije poslovala.

DKOM je naložio Gradu Zagrebu da ponovi postupak pregleda i ocjene ponuda, u kojemu treba provjeriti vjerodostojnost spornih referenci prvoizabranog ponuditelja i vidjeti da li odabrana zajednica ponuditelja udovoljava uvjetima tehničke i stručne sposobnosti iz natječaj", napisali su. 

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Pod ruševinama najmanje 20 mrtvih, traju akcije spašavanja: "Izvukli smo dijete pored kojeg su bili mrtvi roditelji. To je bio najteži trenutak“

Pročitajte i ovo Žestoka reakcija VIDEO Plenković izgubio živce! Derao po Milanoviću, spominjao debile, nojeve i Putina...