uhićena dvojica

Detalji posljednje USKOK-ove akcije: "Sutra najkasnije slijedi ispitivanje"

Dvije osobe uhićene su zbog sumnje da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. U tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji na splitskom i dubrovačkom području. Kako doznaje Dnevnik Nove TV, jedan od uhićenih je načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić. Tomašić je bivši član SDP-a, koji se kasnije priklonio Socijaldemokratima. Pod povećalom istražitelja našao se projekt Muzeja zlata i srebra koji je u tom mjestu na Korčuli izgrađen uz pomoć novca iz europskih fondova. S više informacija iz Splita javlja se reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan javio je kako slučaj vodi splitski USKOK, a nakon što bude gotova pretraga prostorija kojima se osumnjičeni koriste, dovest će ih na policiju i USKOK na ispitivanje prije odluke o jednomjesečnom zatvoru.

"Sutra najkasnije slijedi ispitivanje", javio je reporter Dnevnika Nove TV.

Kaštelan javlja i kako je uhićeni, načelnik općine Smokvica Kuzma Tomašić, imao povjerenje stranke i da je bio vodeća osoba u 10. jedinici na izborima.

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu Plenković komentirao anketu po kojoj je popularniji od Milanovića pa poručio: "Manjine će imati potpredsjednika Sabora"

Drugi uhićeni je splitski građevinski poduzetnik.

"Sumnja se da su u 2018. u veljači potpisali ugovor na iznos od 4.100.000 tadašnjih kuna. Nakon toga išla su četiri aneksa i iznos se značajno povećao, sumnjiče ih da su izvukli 3 milijuna kuna", javio je Kaštelan.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.