predsjednički izbori

Evo kako se kandidati spremaju za predsjedničke izbore: "Ne trebaju mi spin doktori, PR-ovci i šminkeri, pred narod izlazim takav kakav jesam"

U sljedećim tjednima trebali bismo doznati datum predsjedničkih izbora. No, kandidati vrijeme ne gube, stožere su itekako upogonili - a neki su imali i radnu nedjelju.

Pripreme za predsjedničke izbore u punom su jeku, pa i nedjeljom. Tim Marije Selak Raspudić potpuno je kompletiran, dovršavaju se detalji.

"Teren, teren, samo teren! Obilazit ćemo, uskoro ćemo najaviti formalnu kampanju po Hrvatskoj, koja će biti tematska, a onda će ići sve ovo ostalo što je dodatni sadržaj, društvene mreže, imamo opak mladi tim", poručila je Selak Raspudić.

Prije svega - morat će skupiti 10.000 potpisa.

"U slobodno vrijeme radim za kampanju sve što je potrebno, trenutno skiciram raspored štandova za prikupljanje potpisa u cijeloj Hrvatskoj, jer spremamo se vrlo ozbiljno, za najraniji mogući termin", rekao je Nino Raspudić.

Na birališta će građani Hrvatske između 20. prosinca i 18. siječnja. U tom razdoblju moraju se održati oba kruga predsjedničkih izbora. Pa se njihovo raspisivanje očekuje već sredinom idućeg mjeseca.

I dok Selak Raspudić kao nezavisna kandidatkinja kampanju financira sama uz donacije, financijsku pomoć imaju oni s podrškom stranke.

"Ja moram reći da je meni ta podrška stranke, koja je zaista svakodnevna izrazito puno znači. Taj timski rad, taj timski duh...To ne bi funkcioniralo da nemamo tako dobro posložen tim", rekla je Ivana Kekin.

Pa će i tim Ivane Kekin biti spoj stranačkih ljudi i volontera. Stranka će za kampanju izdvojiti oko 80.000 eura, HDZ i SDP još ne otkrivaju s koliko će podržati kandidate, ali u financijama će sudjelovati.

MOST ima i plan i šefa kampanje, bivši kolega iz saborskih klupa Josip Katalinić - sve će osmisliti.

"U ovoj kampanji mi ne trebaju spin doktori, PR-ovci i šminkeri, želim pred narod izaći kakav jesam, obići cijelu Hrvatsku, gdje god mogu i biti onaj koji štiti hrvatske interese i bit hrvatski igrač", poručio je Miro Bulj.

I najmlađa parlamentarna stranka, DOMiNO okupila je tim oko svoje kandidatkinje Branke Lozo.

Kampanju predsjednika Zorana Milanovića, neslužbeno doznajemo, vodit će SDP-ov načelnik Jelse Nikša Peronja, dok će Dragan Primorac svoj tim predstaviti nakon blagdana Svih Svetih.

Pročitajte i ovo poziv domagoja mikića Pokradeni u nagradnoj igri Bez računa se ne računa? Ravnatelj Porezne uprave najavio kaznene prijave

Pročitajte i ovo bolnica poslala inspekciju Otrovali se gljivama kupljenima na tržnici: "Osjećala sam slabost i nisam mogla disati..."