Udarao je šakama i nogama

Nasilnik koji je brutalno pretukao djevojku (18) u zadarskom kafiću: "Imao sam 'blackout'. A ona se ponašala..."

Muškarac koji tuče ženu, ilustracija (Getty Images)
Darko Kovačević iz Zadra, koji je brutalno pretukao 18-godišnju djevojku u zadarskom kafiću, u svojoj je obrani iznio da se djevojka nametljivo ponašala te da je imao "blackout" kada ju je prebio.

Darko Kovačević (31) iz Zadra od prošlog se četvrtka nalazi u zadarskom istražnom zatvoru s optužbom za nanošenje teških kaznenih ozljeda i prijetnje.

Prema infomacijama iz policije, prilikom pretresa stana Kovačevića nije pronađeno oružje, iako je u prošlosti bio prijavljen zbog ilegalnog posjedovanja oružja. Činjenica da je mjesto na kojem je pretukao 18-godišnjakinju bilo u velikoj mjeri očišćeno od krvi nije utjecalo na policijski očevid jer se prisustvo krvi forenzički lako može dokazati, ističu u policiji, piše Zadarski.hr.

U Kovačevićevu kriminalnom dosjeu 18-godišnja djevojka bila je jedna od žrtava, a navodno ih je premlaćivao i ranije, piše list.

Prema izvorima bliskim istrazi, Kovačević je u svojoj obrani iznio da se njegova bivša djevojka prema njemu nametljivo ponašala te da je u trenutku počinjenja djela, mlaćenja koje je trajalo nekoliko desetaka minuta, imao "blackout".

Zanimljivo je da je sama oštećenica u medijima navela da je s Kovačevićem bila u vezi sve dok je nije premlatio, navodno zbog ljubomore, jer ju je taj dan vidio na plaži u društvu njezina prijatelja, a ona, kako je rekla, "dečka nikad ne vara".

Svjedoci napada rekli su kako je djevojku oborio na pod te šakama i nogama udarao po licu, a ona je s teškim ozljedama glave prebačena u zadarsku bolnicu.