Što nas očekuje?

Upaljen crveni meteoalarm za jedan dio Hrvatske, mogući su i grmljavinski pljuskovi

Vjetar i kiša Foto: Damjan Tadic/Cropix
Iz DHMZ-a upozoravaju na crveni meteoalarm upaljen za područje Velebitskog kanala zbog olujnih udara bure, kao i narančasti meteoalarm za područje Kvarnera i zapadne obale Istre, gdje se očekuje jaka i vrlo jaka bura.

Nakon dužeg kišnog i oblačnog razdoblja mnogi dijelovi Hrvatske jutros su konačno ugledali sunce. To, dakako, ne znači da nas očekuje sasvim stabilno vrijeme, kako i upozoravaju iz DHMZ-a

"Mjestimice će biti malo kiše ili pokoji pljusak, češće na Jadranu i u predjelima uz njega. Navečer će i u noći na četvrtak na dalmatinskim otocima biti izraženiji pljuskovi s grmljavinom i obilna oborina. Ujutro u unutrašnjosti lokalno će biti magle. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura, a na jugu istočni vjetar i jugo. Najviša temperatura zraka većinom će se kretati od 20 do 24 °C, u gorju će biti niža."

Pogoršanje sutra pa poboljšanje za vikend

Sutra se vrijeme vraća na postavke od prije nekoliko dana, stoji u DHMZ-ovoj prognozi.

"Bit će umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom na Jadranu i u predjelima uz njega. U Dalmaciji će biti izraženiji pljuskovi s grmljavinom i obilna oborina. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar. Na većem dijelu Jadrana umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na jugu istočni vjetar i jugo. Najniža temperatura zraka bit će između 10 i 15, a na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna uglavnom će se kretati između 19 i 24 °C, u gorskoj Hrvatskoj bit će niža."

U petak se očekuje smirenje, a u subotu i nedjelju trebalo bi biti pretežno ili barem djelomice sunčano, uglavnom suho, a vjetar većinom slab.

Pročitajte i ovo "Žene su pametnije" Trump ispričao detalje drugog atentata: "Žena je uočila atentatora, njezina reakcija bila je nevjerojatna"

Pročitajte i ovo užas u Njemačkoj Misterij u polju: Pronađena dvojica ubijenih muškaraca, policija objavila opis i tetovaže - "Visoki su, mišićavi..."