Želje za blagdanski stol ove godine su raznolike. Od tradicionalnih delicija do svakodnevnih jela.
"Skromno, svega po malo, ali skromno", rekao je Dubravko. "Za ove blagdane bit će teletina, bit će možda i malo odojka, ako bude zajednički ručak s obitelji", dodao je Ante.
Nažalost, želje su jedno, a hrvatske mogućnosti drugo. Splitska ribarnica ujutro je bila prazna, a to je ogledalo situacije u državi.
Brancin se tako uglavnom može naći od 11 do 15 eura, orada od 10 do 14, norveška delicija ide čak i do 45 eura za kilogram, a odojak od sedam do 10, cijene divljaju više manje svugdje.
"Skupe, joj, skupe, skupe, jako. Mi penzići ne možemo si to priuštiti", poručila je Zlata.
Više pogledajte u priloženom videozapisu novinarke Dnevnika Nove TV Brune Papić.
Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.
Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.