Tko to može platiti?

Cijene hrane u Splitu i u Osijeku: Ekipa Dnevnika Nove TV usporedila tko mora više izdvojiti za ručak - Slavonci ili Dalmatinci?

Ekipa Dnevnika Nove TV usporedile su cijene namirnica tipičnog slavonskog i dalmatinskog ljetnog ručka. Srušile su i neke stereotipe.

Cijene hrane na osječkoj i splitskoj tržnici u nekim se slučajevima podudaraju, a u nekima ne.

Domaća paprika u Osijeku i Splitu košta 2 eura po kilogramu, jedna vezica blitve na splitskoj tržnici - 2 eura, kao i u Osijeku.

Svinjska lopatica u Osijeku je nešto jeftinija u Osijeku ne u SPlitu - u jednom gradu koštat će 5,9 eura, a u drugome oko 6 eura.

Pročitajte i ovo napad na mrežu brzih vlakova Francuska nije mogla spriječiti sabotažu, oglasio se premijer: "Napadi su bili masivni i teški"

Pročitajte i ovo Protupožarne snage Povećane plaće i pripadnicima Hrvatske vojske: "Njihov angažman treba pratiti i primjeren materijalni status"

Ipak u nečemu je slavonska spiza skuplja nego dalmatinska. Kilogram krumpira u Osijeku će koštati dva eura, dok je na tržnici u Splitu on košta euro i 20 centi.

U čemu se još razlikuju cijene hrane dvaju gradova, pogledajte u prilogu novinarki Dnevnika Nove TV Brune Papić i Marine Bešić Đukarić.

 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

Povezane teme