Kaznene prijave

Četvorka na području Karlovca spriječena u pokušaju krijumčarenja migranata

Migranti i policija, ilustracija Foto: Jure Miskovic/Cropix
Četvorica muškaraca pokušali su prokrijumčariti migrante. Nije im uspjelo, uhvatila ih je policija.

Policija je na karlovačkom području spriječila četvoricu muškaraca, državljane Albanije, BiH i Hrvatske, u pokušaju krijumčarenja migranata, protiv njih su podneseni optužni prijedlozi i kaznene prijave.

Albanca (57), koji je na području Netretića prevozio nekoliko migranata, policija je uz optužni prijedlog dovela na nadležni općinski sud zbog prekršaja Zakona o strancima.

Državljani BiH (21 i 27 godina) i Hrvatske (34), zatečeni u prijevozu migranata na području Cetingrada i Vojnića, su zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku PU karlovačke. Utvrđeno je da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do dogovorenog odredišta.

Autom razbio rampu bježeći od policije

Državljanin BiH (27) prijavljen je i za kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari, osobnim je vozilom oštetio rampu na graničnom prijelazu izbjegavajući graničnu kontrolu, te se oglušio na pokušaj policije da ga zaustavi. Na području Vojnića zaustavio se van kolnika i pokušao pobjeći, no policija ga je odmah uhitila.

Kazneno prijavljeni muškarci su u osobnim automobilima bosansko-hercegovačkih i hrvatskih nacionalnih oznaka također prevozili migrante, izvijestila je u nedjelju Policijska uprava karlovačka.

Pročitajte i ovo rat na Bliskom istoku Šef CIA-e i Mossada sastaju se u Dohi: Prekid vatre u Gazi na pomolu?

Pročitajte i ovo napadača likvidirali civili Kaos u Izraelu: Vozač kamiona zabio se u autobusnu stanicu, jedna osoba poginula, a više desetaka ozlijeđeno