Gošća Dnevnika Nove TV

Predsjednička kandidatkinja stranke DOMiNO: "Ne vidim problem što je Vučić bio u Dubrovniku"

Branka Lozo, članica novoosnovane stranke DOMiNO kandidirala se za predsjednicu države 3. listopada. Sa Sabinom Tandarom Knezović u studiju Dnevnika Nove TV razgovarala je o svojoj kandidaturi, životu i politici u zemlji.

Branka Lozo još je jedna kandidatkinja s desnog političkog spektra koja je odlučila ući u utrku za Pantovčak.

U studiju Nove TV otkrila je smatra li da na sve bližim izborima može i pobijediti.

Majka petero djece i znanstvenica, Lozo se odlučila za kandidaturu zbog svoje, kako kaže, dužnosti prema domovini.

"Odlučila sam svoje kapacitete pružiti domovini da bi nam svima bilo bolje", rekla je.

Opisala je svoj program.

"Odnosi se na ovlasti predsjednika, a to je briga o stabilnosti i sigurnosti zemlje u dogovoru s predsjednikom Vlade, brigu o radu naših veleposlanstava u svijetu i prepoznatljivosti i prisutnosti Hrvatske na europskom i svjetskom planu.

Postoji dio mog programa koji se odnosi i na aktivnosti izvan ingerencije ovlasti predsjednika poput pitanja Hrvata u drugim zemljama", rekla je i kao primjer navela Bosnu i Hercegovinu.

Upitana o tome kako namjerava javnost navesti da glasa za nju s obzirom na to da je relativno nepoznata, rekla je da su svi politički akteri jednom bili nepoznati.

"Sve se može nadoknaditi, treba biti vjerodostojan i imati integritet, birači to prepoznaju", rekla je o ambicioznom zadatku koji si je postavila.

Upitana bi li na svoju inauguraciju pozvala srbijanskog predsjednika, rekla je da "nikako ne bi".

Osvrnula se na gostovanje Aleksandra Vučića u Dubrovniku.

"Možda nije trebao biti u Hrvatskoj jer vrijeđa tekovine Domovinskog rata. Ne vidim da je problem što je bio na samitu vezanim uz Ukrajinu", rekla je.

"Veći je problem što smo tek iz stranih medija mogli vidjeti da se  tamo potpisan dokument mijenjao jer je na tome inzistirao Aleksandar Vučić i da je izbačen dio koji se odnosio na sankcije Rusiji i vojnu pomoć Ukrajini", rekla je Lozo.

Njezin prvi korak bio bi usmjeravanje na diplomaciju i hrvatska veleposlanstva u svijetu.

Svoje protukandidate nije htjela komentirati.

"Svi smo zajedno u utrci i odlučila sam nikoga ne komentirati dok ne dobijemo verifikaciju da smo prikupili 10.000 autonomnih potpisa", rekla je Branka Lozo.

Pročitajte i ovo Oglasio se Kremlj Sjeverna Koreja ušla u rat protiv Ukrajine? "Iza ruskih linija su. Neki su već ubijeni"

Pročitajte i ovo pozvala policiju U šumi brala gljive pa naišla na prizor koji ledi krv u žilama

Pročitajte i ovo Vinko Sanader FOTOGALERIJA Ivo Sanader došao iz kaznionice na sprovod bratu Vinku