Prikuplja se pomoć

Ogromna tuga na Banovini, bračni par po treći put sve izgubio: "Jednostavno ne mogu do kraja života biti u kontejneru"

Bračnom paru Branković s Banovine po treći put u životu život se iz temelja promijenio. Vatrena stihija progutala im je kuću.

Opet tužni prizori na Banovini. Bračnom paru Branković iz Bijelih voda vatrena stihija progutala je kuću. Miloš je večer prije pekao rakiju. Kao svaki put, žar je polio vodom, ali nije ga do kraja ugasio.

"Sreća da sam se u pet sati digao. Pogledao sam prema dolje i imao što vidjeti - strahoviti plamen. Vatrogasci su poduzeli što su mogli, ali nije se moglo ništa spasiti. To je bila drvena kuća, obložena lamperijom i to je kao barut planuo", rekao je Miloš.

"Spavati ne mogu, samo razmišljam kako je sve otišlo. Ovo je već treći stres i ne znam kako da ga izdržim. Prvo su nam minirali kuću u Zagrebu, pa potres, a sad ovo. Ne znam što nas još čeka. U ovim godinama početi sve ispočetka je jako teško", rekla je Milka.

Milka i Miloš sada privremeno spavaju u susjedovoj vikendici. Pomoć već stiže. Sljedeći tjedan bi trebali dobiti mobilnu kuću.

"Mi smo već počeli s objavom na Facebook profilu Ljudi za ljude. Hvala svima koji se javljaju. U inbox šaljemo račun od gospodina Brankovića, što više uplata, ali morat ćemo napraviti nešto da im se izgradi kuća jer jednostavno ne mogu do kraja života biti u kontejneru", rekla je dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić.

Više pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Željke Škreblin Borovnjak.

Pročitajte i ovo Kompleksna operacija U Njemačkoj najveća evakuacija od Drugog svjetskog rata: "Na ovom području moglo bi biti još osam bombi"

Pročitajte i ovo Vinko Sanader FOTOGALERIJA Ivo Sanader došao iz kaznionice na sprovod bratu Vinku