u nedjelju su izbori

Jokić o Bartulici i izvlačenjima: "Rizična situacija za njega i za DP". Komentirao i poruke Crkve o izborima

Boris Jokić u Dnevniku Nove TV osvrnuo se na poziv Hrvatske biskupske konferencije biračima da izađu na europske izbore te situaciju oko Stephena Bartulice koji je kandidat DP-a za Europski parlament.

Pitanje je utječu li uopće poruke biskupske konferencije na hrvatske birače.

"U redu je da se Crkva izjašnjava oko ovih izbora. Ove poruke ne mogu utjecati na birače", smatra Boris Jokići dodaje kako na ovim izborima sudjeluje četiri ili pet lista koje zagovaraju te vrijednosti koje spominje HBK i zato zapravo oni ne mogu dati smjernice za koga glasati.

Jokić je komentirao i objašnjenja Stephena Bartulice, koji puni medijske stupce ovih dana kontroverzama i šteti li to Domovinskom pokretu.

"Gledajući na samu situaciju na koju se Barutlica izvlači, to će tek pokazati izbori. Rizična situacija za njega i za DP", kaže Jokić i ističe kako takvi napadi najčešće ne dolaze iz drugih tabora, nego iz istog pola. Činjenica da se nešto događa s desnim kandidatom neće utjecati na lijeve birače, dodaje Jokić te ističe: "Važno je to da će ovi izbori imati jasne reperkusije ne samo na Europu nego i na hrvatsku političku scenu".

Pročitajte i ovo promet bio obustavljen FOTO Tri auta se sudarila na Aleji Bologne, petero ljudi ozlijeđeno: "Ležali su po podu. Izgledalo je strašno"

Jokić smatra kako u kampanji za Europske izbore nije bilo ni gubitnika ni pobjednika jer zapravo nije bilo ni kampanje. 

"Nema kampanje, nema atraktivnih elemenata", kaže Jokić i ističe kako će imati utjecaj na politiku kasnije. 

"Radi se o važnim izborima, svi koji se premišljaju - trebaju izaći na izbore", pozvao je Jokić u Dnevniku Nove TV. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.