Ponos do neba

FOTO Baš lijepa priča iz Ludbrega: Pogledajte kako su djeca i vatrogasci udružili snage i spasili malenu lastu

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Kako to izgleda kad se slože male i velike ruke u pomoći slabijem od sebe, dobro pokazuje baš lijepa priča koja dolazi iz Ludbrega gdje su djeca i vatrogasci spasili malu lastu.

Večernja šetnja gradom pretvorila se za mještane Ludbrega u primjer koji neće tako skoro niti lako zaboraviti, a pogotovo dvoje male djece koja su iz prve ruke iskusila što i kako znači pomoći slabijem od sebe, i to uz pomoć "velikih". 

Bojana Marković šetala je u petak Ludbregom sa svoje dvoje djece - dječakom i djevojčicom oko 21 sat kad je u jednom trenutku dječak na pločniku umalo nagazio na nešto za što se ubrzo ispostavilo da je mala lasta, koja je pala iz svojeg gnijezda na zgradi pored koje su tada prolazili šećući ulicom preko puta župne crkve.

Čime li se hrane male laste?

S obzirom na to da se gnijezdo nalazi ispod krovne ploče pa djeca nikako nisu mogla sama malu lastu vratiti njezinoj obitelji, ponijeli su je kući dok ne pronađu rješenje kako joj pomoći, a nikako je nisu htjela ostaviti na pločniku. ''Kada su pronašla lastu, djeca su bila jako žalosna i već su razmišljali čime se hrane laste dok su je u rukama nosili kući“, kazala je Bojana za DNEVNIK.hr.

Zabrinuta za sudbinu male laste, djeca su s majkom stigla kući gdje je bila i njihova baka, a Bojanina majka, te im je palo na pamet zatražiti pomoć vatrogasaca premda im se pomalo činilo neizvjesnim da bi vatrogasci zbog jedne ptičice izašli na teren. No, u tren se sve promijenilo.

Vatrogasci su, naime, taman završili s vježbama kada su Bojana, baka, dvoje djece i malena lasta došli potražiti pomoć. Cijela situacija vatrogascima je bila simpatična i odlučili su pomoći. Uostalom, poznato je da često spašavaju, između ostalog, i životinje pa je tako nedavno odjeknuo slučaj malog Pabla.

Kad se slože male i velike ruke...

Vatrogasci i djeca s majkom i bakom dogovorili su se da se nađu na mjestu gdje je ptičica pronađena. Na teren je s dvoja vatrogasna kola izašlo i sedam vatrogasaca u punoj opremi te su odmah sklopili vatrogasne ljestve pomoću kojih su lastu pomoću kutije s rupama digli nazad u njezino gnijezdo u kojem su je čekale druge dvije laste – mama i tata, pretpostavlja spasiteljska družina.

Intervencija se odvijala pod budnim okom susjeda, koji su izašli na ulicu i promatrali akciju spašavanja male ptice. ''Svi iskupa su bili iznenađeni i zadivljeni vatrogascima, a djeca su bila ponosna“, istaknula je Bojana i dodala da su ponosni i na vatrogasce, koji su dali dobar primjer i djeci i mještanima. Baš kao i mladi koji su nedavno spasili rodu koja je upala u Kupu.

Pročitajte i ovo Dobar ulov FOTO Policajac na četiri noge razotkrio dilera: U automobilu je prevozio više od 5,5 kilograma kokaina

Pročitajte i ovo Jozefinska Carska cesta uz koju su plesali medvjedi: Putovanje prema moru kao uzbudljiv izlet… s dozom nostalgije