Red zahvala

Bartulica, Bog, obitelj, znatiželjni novinari, ali ne i mama: "Nemam se za što ispričavati"

Domovinski pokret je osvojio jedan mandat na izborima za Europski parlament, pokazuju prvi neslužbeni rezultati koje je u nedjelju u 23 sata objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Stjepo Bartulica osvojio je mandat na izborima za Europski parlament na listi Domovinskog pokreta, a nakon što je Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo prve neslužbene rezultate održao je govor u DP-ovu stožeru.

"Dragi hrvatski narode, simpatizeri Domovinskog pokreta, dragi prijatelji, stojim pred vama u duhu zahvalnosti, prije svega dragom Bogu kojem dugujem sve. Snaga koja je ostala u meni je tu zbog njega, nosio me cijelo ovo vrijeme koje nije bilo lako. Želio bih se zahvaliti svojoj obitelji, koji su cijelo vrijeme bili uz mene i primili ožiljke, ali su čvrsto na nogama kao i ja večeras, svim ljudima koji su bili uz mene, tako je bilo i na parlamentarnim izborima, tako je i večeras", kazao je Bartulica.

Pročitajte i ovo Oglasio se DIP Objavljeni službeni rezultati: Ove smo zastupnike izabrali u Europski parlament

"Narod je prepoznao i jasno progovorio što misli i mogu reći da sam duboko zahvalan svima. Svi znate kako je izgledala ova kampanja, ispao je referendum o meni umjesto da se govorilo o temama bitnim temama za hrvatsku budućnost. Sve što ja imam i što sam stekao, sam na zakonit i pošten način stekao, nemam se za što ispričavati”, kazao je.

"Samo za znatiželjne novinare, nadopunio sam svoju imovinsku karticu, neću više nijednu riječ o tome reći. Bio sam unaprijed izabran za metu i to je bilo teško izdržati. Nikad neću odustati do svojih stavova i uvjerenja dok sam u hrvatskoj politici", poručio je Bartulica.

Pročitajte i ovo Mala škola izbora Što je Europski parlament?

Podsjetio je da je njegov slogan "Croatia first" i poručio: "Ja ću biti glas običnih ljudi. I dalje ću govoriti protiv ideološke kolonizacije, protiv stvari koje najviše štite našoj djeci, koje se nameću iz Bruxellesa. Svi koji su mene cijelo ovo vrijeme podržavali kad je bilo najteže, dobio sam stotine poruka od ljudi koje ne znam, vidjeli su što ja proživljavam i moja obitelj, ja ću to uvijek imati u srcu."