Opći sabor HDZ-a

Plenković s govornice spomenuo gaf Crnogorca, pa nastavio: "SDP će još dugo biti opozicijska stranka"

Andrej Plenković, screenshot Foto: Screenshot/YouTube
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se okupljenima na 21. Općem saboru HDZ-a.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se okupljenima na 21. Općem saboru svoje stranke koji se u nedjelju održava u Šibeniku. Osvrnuo se i na gaf predsjednika Hrvatske građanske inicijative u Crnoj Gori Adrijana Vuksanovića.

"Danas si pola jutra zvijezda na hrvatskim portalima, dobro nam došao. Govor je bio sjajan", ohrabrio ga je gosta iz Crne Gore Andrej Plenković.

U nastavku je komentirao HDZ-ovog kandidata za predsjednika Dragana Primorca, a nije propustio ni spomenuti predsjednika Milanovića.

"Izuzetno mi je drago da je današnji Opći sabor posvećen i kandidaturi za predsjednika Republike Dragana Primoraca, molim da ga još jednom nagradimo aplauzom. Hvala ti, Dragane, na izloženom političkom programu i na inspirativnom govoru. Hrvatska, kada tebe izabere, može biti sigurna da će imati predsjednika koji poštuje hrvatski Ustav, koji poštuje Dan državnosti, vladavinu prava, koji Hrvatsku čvrsto sidri uz zapadni krug naših saveznika i partnera. I čovjeka koja će vratiti civilizirani dijalog u političku kulturu Hrvatske. Hvala ti na tome", rekao je na početku svog govora Plenković.

"Imali smo u razdoblju između dva naša sabora de facto puzajući državni udar. Milanović je izašao iz okvira nadležnosti predsjednika Republike i sam sebe evakuirao iz te pozicije. Tako je uskratio nama da ga tretiramo kao predsjednika. Prema našem Ustavu ne može predsjednik doći na glavni odbor tada opozicijske stranke, a i sada opozicijske stranke, a i dugo će i biti opozicijska stranka - i reći da će biti kandidat za premijera. To ne možemo dopustiti. Ne mogu to naši građani zaboraviti, takvo kršenje Ustava", zaključio je Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Jasan stav Milanović optužio Plenkovića: "On planira političku otmicu vojske i SOA-e. Ja sam mu jedina brana"

Pročitajte i ovo Sabor HDZ-a u Šibeniku VIDEO Zbog ovog gafa Crnogorca na okupljanju HDZ-ovaca cijela dvorana je utihnula: "Što sam rekao?"

Pročitajte i ovo "Ugrožena mu je sigurnost" Oglasio se Dujić iz afere nakaze: "Netko se potrudio da kompromitira istragu"