Puno je obećanja

Plenković nakon vijesti Dnevnika Nove TV umiruje građane: "Mi smo ljude navikli na to"

Nakon što je Dnevnik Nove TV prvi objavio da bi plin na jesen mogao poskupjeti i do 25 posto, stigla je dobre vijesti za građane.

Umirujuće poruke za građane stigle su od premijera Andreja Plenkovića.

"Što se tiče mjera, sve ono što budemo mogli učinit, činit ćemo i dalje da cijena bude priuštiva. Mjere će ići. Mi smo ljude navikli na subvencioniranje. Vi niste osjetili energetsku krizu, vama je cijena plina i struje ista", rekao je.

Pročitajte i ovo Krvavi pohod u Daruvaru Liječnik progovorio o stanju štićenica doma u kojem je počinjen pokolj. Kći najteže ranjene otkrila što joj je kazala majka: "Hvala Bogu da je tako"

Bit će to nužno jer, kako je objavio Dnevnik Nove TV, kalkulacije s obzirom na cijene na plinskoj burzi kažu da će cijene rasti i do 25 posto, izvijestila je reporterka Petra Buljan.

"Sjest ćemo, vidjet ćemo na koji način i dalje našim sugrađanima plaćaju cijenu energenata po povlaštenoj cijeni jer to plaćamo već četiri godine", napomenuo je potpredsjednik Vlade Branko Bačić.

O svemu će više govora biti ove jeseni, a u Mostu upozoravaju da se Hrvatska svela samo na jednog dobavljača.

"Što znači da smo sve rizike zapravo sveli na samo jednu košaricu. To u prijevodu znači da ćemo morati plaćati više cijene plina jer smo ovisni o jednom dobavljaču", ustvrdio je Zvonimir Troskot.

Pročitajte i ovo Užas u Daruvaru Svi pričaju o nevjerojatnoj reakciji jedne žene kad se pojavio ubojica s pištoljem u rukama: "Pusti me, sad sam ubio osam ljudi"

Na inflaciju i tešku financijsku situaciju građana upozorava platforma Možemo.

"Apsolutno s mjerama treba nastaviti jer umirovljenicima koji imaju 319 eura, povećanje od jednog eura bilo bi previše", rekla je Urša Raukar Gamulin.

Da eura u proračunu ipak nema previše, pokazala su upozorenja ministra financija Marka Primorca. Uvjeravanja da odustajanja od projekata neće biti traju od tada pa premijer tvrdi da im je to područje itekako važno. Puno je obećanja, a što će od njih zaživjeti najbolje će pokazati rebalans proračuna.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr