Nepravomoćno

Albanka osuđena na 4 godine zatvora zbog nesreće u kojoj su poginuli Stjepan i Katarina: "Obitelj je jako potresena, nisu ovo očekivali"

29-godišnja Albanka nepravomoćno je osuđena na četiri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće.

Klevisa Ymeri, 29-godišnja Albanka, pred Općinskim sudom u Dubrovniku nepravomoćno je osuđena na četiri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u travnju u kojoj su život izgubili brat i sestra Stjepan (20) i Katarina Đerek (18).

Nesreća se, podsjetimo, dogodila na predjelu Ratac u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a optužnica ju je teretila za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom iz nehaja.

Ymeri ostaje u istražnom zatvoru do trenutka pravomoćnosti presude. Na presudu ima pravo uložiti žalbu u roku od 15 dana od trenutka primitka pisanog otpravka s obrazloženjem. 

Kako je nakon današnjeg ročišta istaknuo njezin odvjetnik Dragan Pištalo, nepravomoćna presuda izrečena je verbalno.

"Očekujemo pisani otpravak s obrazloženjem pa ćemo vidjeti što će u njemu pisati. Što se same presude tiče, ona je za obranu očekivana u smislu da je utvrđenje kaznenopravne odgovornosti moje branjenice za nehajno prouzročenje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Verbalni su dokazi kao i uvijek nepouzdani dokazi i oni pretpostavljaju i znače onaj subjektivni dojam svakog svjedoka koji je nešto vidio, zapamtio, čuo... Ova presuda bazira se i bazirat će se, pretpostavljam, isključivo na nalazu i mišljenju vještaka koji je pokušao rekonstruirati prometnu nesreću isključivo temeljem materijalnih dokaza koje je policija kao takve fiksirala", rekao je Pištalo.

Odvjetnik obitelji rekao je da nisu očekivali ovakvu presudu i da će se i oni žaliti. 

"Svi su jako potreseni", kazao je Zvonimir Bodrožić. 

Najavio je kako će uložiti žalbu na nepravomoćnu presudu u roku od 15 dana od trenutka pisanog otpravka s obrazloženjem. Rekao je kako je njegova branjenica u stanju šoka, što je sasvim normalno jer se radi o mladoj osobi, osobi koja nije željela ničiju smrt.

Pročitajte i ovo požar u Osijeku FOTO Izgorio automobil poznatog poduzetnika u Slavoniji

Pročitajte i ovo Bukti na Bliskom istoku FOTO/VIDEO Bijela kuća tvrdi da Iran sprema napasti Izrael, glasnogovornik IDF-a odgovorio: "Spremni smo uzvratiti". U međuvremenu izraelska vojska ciljala bolnicu i sklonište u Libanonu